Godinu i pol nakon odlaska iz Hajduka nema klub. Je li završio karijeru?

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

SAMUEL EDUOK (30) i Hajduk 19. siječnja 2023. sporazumno su raskinuli ugovor. Vjerovalo se da tada 29-godišnji nigerijski napadač ima dogovoren prelazak u drugi klub bez odštete, ali Eduok je i dalje slobodan igrač te godinu i pol nakon odlaska iz Splita još uvijek nema klub. 

Špekulira se da je zbog problema s ozljedama Eduok zapravo već završio nogometnu karijeru, ali to još nije službeno potvrdio. Eduok je na Poljud stigao u ljeto 2019. godine iz Erzurumspora, a za Bijele je potpisao na dan bolnog poraza od Gzire. Bio je jedan od najplaćenijih igrača (oko 700 tisuća eura godišnje) Hajduka i u prvoj sezoni je u HNL-u upisao 11 golova i četiri asistencije. Gol ili asistenciju bilježio je svakih 109 minuta i bio jedan od najučinkovitijih igrača lige.

U zadnjoj sezoni odigrao samo 20 minuta

Problemi s ozljedama sprječavali su Eduoka da klubu da više. Hajduk ga je poslao na posudbu u Konyaspor, ali je tamo odigrao samo šest utakmica i zabio jedan gol, pa turski klub nije odlučio otkupiti njegov ugovor i pomoći Hajduku da se riješi njegove velike plaće.

Ukupno je za Hajduk upisao 37 službenih nastupa, a pritom je postigao 12 pogodaka uz četiri asistencije. Posljednji put za Hajduk je nastupio pretprošle godine, u utakmici SuperSport Hrvatskog kupa, na gostovanju kod Tehničara iz Cvetkovca. Hajduk je u tom susretu slavio 5:1, a Eduok je odigrao posljednjih dvadesetak minuta nakon što je ušao s klupe za pričuve. To mu je i jedini nastup te sezone, za sada posljednje u njegovoj karijeri.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.