Nije točno da su Slovenci karte za kavez na Rujevici platili 50 eura

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

DIO slovenskih medija ovih dana pisao je o astronomskoj cijeni od navodno 50 eura, koju će navijači Olimpije morati izdvojiti kako bi iz kaveza na Rujevici gledali utakmicu play-offa Konferencijske lige protiv Rijeke. Prva utakmica je na rasporedu danas, a uzvrat je za sedam dana u Ljubljani.

Međutim, ta informacija pokazala se netočnom. Ulaznica za gostujuću tribinu, tj. kavez, Slovence je stajala svega osam eura. Do zabune je došlo jer su Slovenci navijačima prijevoz do Rijeke i ulaznicu naplaćivali ukupno 50 eura za članove kluba, odnosno 60 za one koji to nisu.

Slovenci su pisali o kavezu koji je već zloglasan u svjetskim okvirima

"Navijači Olimpije zavući će ruke duboko u svoje džepove kako bi na Rujevici 90 minuta bili zaključani u kavez. Izgradnja novog stadiona Kantrida vuče se već jako dugo. Prema posljednjim najavama, izgradnja spektakularnog kompleksa koji će biti najljepši u regiji trebala bi početi iduće godine. Rujevica, na kojoj Rijeka već dugo igra kao na zamjenskom stadionu, ne omogućava dobre uvjete gostujućim navijačima. 

Nema puno stadiona u modernom nogometu na kojima tribina podsjeća na kavez u zoološkom vrtu, a takav je slučaj s Rujevicom. Navijači Olimpije plaćali su ulaznice za taj kavez po 50 eura za članove i 60 eura za ostale, što je astronomska cijena za uvjete koje stadion u Rijeci nudi gostujućim navijačima", pisala je slovenska Ekipa. 

Kavez za gostujuće navijače na stadionu Rijeke postao je viralan. Naravno, u najgorem smislu. Fotografije navijača kako u njemu stiješnjeni vise kroz ogradu i rešetke dijele se po društvenim mrežama i Rujevici su priskrbile zloglasnost i izvan granica Hrvatske

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.