Odbio je Austriju da bi igrao za Hrvatsku. Sinoć je debitirao u play-offu LP-a

Foto: Profimedia

OLIVER LUKIĆ, 17-godišnji veznjak, upisao je jučer debitantske minute u play-offu Lige prvaka, nakon što je u dresu RB Salzburga odigrao posljednjih 20-ak minuta utakmice protiv kijevskog Dinama. Austrijska momčad vodila je 2:0, što je bio i konačan rezultat, kad je Lukić u igru ušao u 69. minuti.

U vremenu koje je proveo u igri imao je četiri precizna dodavanja iz sedam pokušaja te oba dobivena duela, jedan u zraku, drugi na travnjaku. Izgubio je četiri lopte u susretu kojim se predstavio na europskoj pozornici.

Transfermarkt ga procjenjuje na 275 tisuća eura

Podsjetimo, talentirani veznjak u veljači ove godine odlučio je promijeniti nogometno državljanstvo i ubuduće će, umjesto za Austriju, nastupati za mlađe selekcije Hrvatske. Engleski Guardian je na listu Next Generation 2023, popis 60 najtalentiranijih igrača svijeta koji su prošle godine navršili 17 godina, uvrstio i njega.

Guardian je naglasio Lukićevu tehniku: "Lukić je oduvijek bio viši od svojih vršnjaka, ali i s trenutnih 1.85 nema nikakvih problema s kontrolom lopte. Tehnički vrlo elegantan, isticao se u akademiji Austrije Beč i brzo ga je RB Salzburg doveo u svoje redove. Izbornik Austrije Ralf Rangnick rekao je da pomno prati njegov napredak, posebno jer HNS ima priliku uvjeriti ga da predstavlja Vatrene."

Lukić je na kraju ipak odlučio predstavljati Hrvatsku i mogao bi biti veliko pojačanje za njene mlađe selekcije. Njegova vrijednost prema Transfermarktu iznosi 275 tisuća eura, a za njega su interes ranije pokazivali Juventus i Borussia Dortmund.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.