Slovenci zgroženi Rujevicom: Plaćamo bogatstvo za kavez iz zoološkog

Foto: Goran Kovačić, Nel Pavletić/PIXSELL

RIJEKA od 20 sati dočekuje Olimpiju iz Ljubljane u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige. Iz Ljubljane do nedaleke Rijeke kreće puno navijača slovenskog kluba, ali novinari iz susjedne zemlje upozoravaju ih da ih na stadionu čekaju skupe ulaznice i grozni uvjeti. Primjereniji životinjama nego ljudima. 

"Navijači Olimpije zavući će ruke duboko u svoje džepove kako bi na Rujevici 90 minuta bili zaključani u kavez. Izgradnja novog stadiona Kantrida vuče se već jako dugo. Prema posljednjim najavama, izgradnja spektakularnog kompleksa koji će biti najljepši u regiji trebala bi početi iduće godine. Rujevica, na kojoj Rijeka već dugo igra kao na zamjenskom stadionu, ne omogućava dobre uvjete gostujućim navijačima. 

Slovenci su upoznali kavez koji je već zloglasan u svjetskim okvirima

Nema puno stadiona u modernom nogometu na kojima tribina podsjeća na kavez u zoološkom vrtu, a takav je slučaj s Rujevicom. Navijači Olimpije plaćali su ulaznice za taj kavez po 50 eura za članove i 60 eura za ostale, što je astronomska cijena za uvjete koje stadion u Rijeci nudi gostujućim navijačima", piše slovenska Ekipa. 

Kavez za gostujuće navijače na stadionu Rijeke postao je viralan. Naravno, u najgorem smislu. Fotografije navijača kako u njemu stiješnjeni vise kroz ogradu i rešetke dijele se po društvenim mrežama i Rujevici su priskrbile zloglasnost i izvan granica Hrvatske

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.