Španjolci: Perez pozvao Modrića na sastanak. Razlog je nastavak igranja za Hrvatsku

Foto: EPA

VIJEST da Luka Modrić nastavlja igrati za Hrvatsku i nakon što u rujnu navrši 39 godina odjeknula je u Modrićevoj domovini, ali i u zemlji koja mu je druga domovina. Španjolski mediji su u ponedjeljak, kada je Dalić objavio popis za rujanske utakmice Lige nacija, na istaknutim mjestima objavili da Realova legenda nastavlja igrati za Hrvatsku usprkos tome što je niz razloga ukazivao na to da bi se kapetan reprezentacije mogao umiroviti u nacionalnoj momčadi.

Real ima velik problem zbog Modrićevog nastavka igranja za Hrvatsku

Hrvatska je nastup na Euru okončala razočaravajućom igrom i plasmanom, sa samo dva boda u skupini, a nije prošla u nokaut-fazu iako su tamo išle čak četiri od šest trećeplasiranih iz grupa. Nadalje, Modrića pritišću godine, što je bilo očito i na Euru, a Hrvatskoj je nužno pomlađivanje reprezentacije. Konačno, on će, s obzirom na dob, sve teže podnositi brojne utakmice i putovanja tijekom sezone, u kojoj se očekuje da Real odigra preko 70 utakmica.

Ovo posljednje je najveći problem Realu jer, kako pišu Španjolci, Modrić je inzistirao na još jednom produljenju ugovora, ističući da je usprkos dobi sposoban maksimalno se posvetiti klubu na najvišoj razini, da bi onda odlučio i dalje igrati za Hrvatsku te se tako dodatno umarati i trošiti, i to u najtežoj sezoni, koja samo što nije počela.

Defensa Central, portal specijaliziran za praćenje Reala, piše da je Modrić prije desetak dana obavijestio trenera Carla Ancelottija da će i dalje igrati za Hrvatsku te da je nakon toga Realov predsjednik Florentino Perez pozvao Modrića na razgovor.

Perez je pozvao Modrića nakon što je kapetan rekao Ancelottiju da će i dalje igrati za Hrvatsku

Isti izvor piše da je Perez tom zgodom kapetanu Reala i Hrvatske objasnio zašto je iznimno bitno da ove sezone bude u top formi za Real: "Iznenadno umirovljenje Tonija Kroosa ostavilo je Real bez ključnog igrača te se sada od Modrića očekuje da preuzme njegovu ulogu.

Vodstvo Reala zato brine što bi se Modriću moglo dogoditi tijekom utakmica za Hrvatsku jer u iduća tri mjeseca su čak tri reprezentativne akcije i brojne utakmice nacionalnih momčadi. Luka pak ne namjerava odustati od Hrvatske jer mu je cilj igrati na svom petom Svjetskom prvenstvu 2026. iako će tada imati skoro 41 godinu."

Defensa Central dodaje: "Zato ga je Perez zvao na razgovor da mu kaže kako se nada da on sam zna kako se čuvati i dozirati ove sezone, i to svaki put kada bude išao igrati za reprezentaciju. Dva su velika razloga za to: Modrićeva dob i sezona s više od 70 utakmica za Real."

Realu je počela najnapornija sezona u povijesti. Zato se Modrić (39) mora čuvati više nego ikad

Modrić se, dakle, u iznimno napornoj sezoni treba čuvati ozljeda i umora kada igra za Hrvatsku da mu ne bi trebao odmor nakon što se bude vraćao s akcija Hrvatske u najnapornijoj sezoni u povijesti Reala. Klub će ga puštati da ide na okupljanja reprezentacije, ali će on i Dalić morati dozirati minutažu, a ne da Modrić kao do sada igra svaku utakmicu i često do kraja. 

Španjolci ističu i da je Real ovako zainteresiran da se Modrić sačuva jer mu je Ancelotti namijenio novu ulogu: "Na pripremama ga je koristio na centru, kao duplog pivota. Modrić je tako radio Kroosov posao držanja momčadi na okupu i razvijanja igre iz pozadine. To se vidjelo i u prvoj utakmici sezone, kada je protiv Mallorce zamijenio Tchouamenija. Modrićeva kvaliteta i inteligencija ne opadaju kako mu rastu godine, ali sada mora jako paziti na fizičko stanje."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.