Srbi o poruci slovenskih navijača pred Rijeku: Sramotna mržnja prema Srbima

Screenshot: Twitter

NAVIJAČI Olimpije iz Ljubljane, čija se skupina zove Green Dragons, uvredom provociraju navijače Rijeke pred današnju utakmicu play-offa Konferencijske lige, koju ti klubovi igraju na Rujevici od 20 sati. Na posljednjoj utakmici prije gostovanja u Rijeci navijači Olimpije su u prvenstvu protiv Celja prošle nedjelje istaknuli transparent na kojem je pisalo "Šugava Rijeko". Time su najavili dolazak najmanje 400 svojih pripadnika u Rijeku. 

BBB i Torcida desetljećima su pjevali gnjusnu rugalicu Armadi. Boysi su prestali ovog proljeća

Spomenute riječi dio su rugalice koju su Armadi oduvijek pjevali BBB i Torcida: "Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade / Šugava Rijeko puna si Srba, ne brini, Rijeko, ima još vrba / Od Vežice do Lovrana sve je puno muslimana / od Kantride do Turnića sve su djeca Poturica."

Međutim, Boysi su proljetos prije utakmice Dinama i Rijeke objavili: "Odlukom vodstva grupe, BBB više neće pjevati Šugava Rijeko, smrdljivi grade... U prošlosti je napravljena greška, Rijeka je dala ogroman broj hrvatskih branitelja i pjevanje te pjesme nema smisla."

"Slovenci sramotnom porukom uvrijedili Srbe. Pokušali su sakriti s dvije riječi, ali jasno je što je iza njih!"

Sada je transparent slovenskih navijača s dijelom gnjusne pjesme tema srpskih medija. Telegraf pod naslovom "Skandal Slovenaca: Navijači Olimpije pred utakmicu s Rijekom istakli transparent koji se odnosi na Srbe" piše: "Pred duel Rijeke i Olimpije atmosferu su dodatno usijali slovenski navijači. Na utakmici protiv Celja navijači Olimpije istakli su transparent na kome je pisalo 'Šugava Rijeko'. Nastavak ove pjesme se odnosi i na Srbe - 'Šugava Rijeko puna si Srba...'"

Kurir je vijest o tome objavio uz naslov "Slovenci sramotnom porukom uvrijedili Srbe. Pokušali su sakriti s dvije riječi, ali jasno je što je iza njih!", nakon kojeg piše: "Skandal pred meč play-offa kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Pred gostovanje Olimpije iz Ljubljane u Rijeci navijači slovenskog kluba su na tribinama postavili uvredljiv transparent koji se tiče i Srba. Na njemu piše 'Šugava Rijeko...'

"Navijači Olimpije kao da su zaboravili da za njih igraju Srbi"

Kakve to veze ima sa Srbima? Na meču s Celjem u nedjelju vidjele su se te dvije riječi na tribini navijača Olimpije, a to je zapravo početak uvredljive pjesme koju navijači širom Hrvatske pjevaju navijačima Rijeke: 'Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade. Šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini, Rijeko. ima još vrba', glase užasni stihovi."

Mondo piše: "Dvije riječi i uvrede za Srbe - skandal pred meč Konferencijske lige: Sakrili poruku, ali znamo što su htjeli reći", a Espreso navodi "Skandalčina: Navijači Olimpije brutalno vrijeđali Srbe pred gostovanje Rijeci!" te podsjeća: "Navijači Olimpije kao da su zaboravili da za njih igraju Srbi: Nikola i Nemanja Motika."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.