Stipe Biuk odlazi na posudbu? Trener mu ne može obećati minutažu

Foto: EPA

STIPE BIUK (21) je ovog ljeta postao igrač Real Valladolida. Hrvatski krilni napadač u siječnju je za milijun eura stigao na posudbu iz američkog Los Angeles FC-a. Španjolski klub obvezao se otkupiti njegov ugovor ako uđe u prvu ligu, što se i dogodilo, pa je na kraju Biuk koštao četiri milijuna eura. Međutim, postaje sve jasnije da će ovu sezonu provesti negdje na posudbi, a čini se da bi to mogla biti Poljska.

U prošlog polusezoni Biuk je odigrao 11 utakmica u drugom razredu španjolskog nogometa i upisao jednu asistenciju. Prije deset dana Valladolid je pobijedio na gostovanju kod francuskog Toulousea s 2:0, što mu je bila posljednja provjera uoči početka španjolskog prvenstva. Trener Paulo Pezzolano nije poveo na tu utakmicu nekadašnjeg Hajdukovog krilnog napadača.

Biuk bi mogao na posudbu u Poljsku

"Imam puno igrača na lijevom krilu, a ne mogu svi igrati. Biuk trenira jako dobro. Ozbiljan je i pravi je profesionalac. Ima sjajne predispozicije, no ja kao trener moram odabrati igrače. Bude li on mogao skupljati minute u nekom drugom klubu, to ću pozdraviti. Ostane li, pak, kod nas, sigurno će dobiti priliku u prvenstvu", rekao je Pezzolano, koji je ljetos uveo Valladolid iz druge u prvu ligu, na konferenciji za medije. Biuk je ostao na klupi u prvom kolu La Lige u pobjedi protiv Espanyola 1:0.

Iako se posljednjih dana počelo špekulirati da bi se mogao vratiti na posudbu u Hajduk, prema našim informacijama, to nije realna opcija. Do kraja prijelaznog roka je ostalo više od tjedan dana i stvari se mogu promijeniti, ali to u ovom trenutku nije plan za Biuka. Podsjetimo, Biuk je napustio Hajduk u siječnju prošle godine i otišao u Los Angeles FC za 6.5 milijuna eura. Za Bijele je odigrao 67 utakmica u kojima je zabio šest golova i upisao osam asistencija.

Danas se pojavila informacija u poljskim medijima da bi Biuk mogao otići na posudbu u poljski Rakow koji je prije dva dana napustio Ante Crnac u sjajnom transferu teškom 11 milijuna eura u engleski Norwich. Poljaci navode da se Rakow raspituje o Biukovoj situaciji te da su on i Crnac dobri prijatelji. Navode i da bi to bio veliki zalogaj za Rakow, no da mu mogu pružiti sigurne minute jer trener obožava igrače njegovog profila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.