Varaždin se oglasio povodom prijave Hajduka zbog navodnog pljuvanja skupljača lopti

Foto: Goran Stanzl /PIXSELL

HAJDUK je prijavio Varaždinovog nogometaša Juricu Poldrugača zbog toga što je, kako se navodi u službenoj prijavi, pljunuo i opsovao sakupljača lopti. Poldrugač je u igru ušao pred kraj utakmice, u 82. minuti, a u samoj završnici navodno je napravio to za što ga je Hajduk prijavio.

Povodom navodnog incidenta oglasio se i varaždinski prvoligaš, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"NK Varaždin je službeno prvu informaciju o navodnom incidentu koji uključuje našeg igrača Jurica Poldrugač na utakmici 3. kola SuperSport HNL zaprimio dana 22. 8. 2024. u 13:00 od strane Hrvatskog nogometnog saveza dok je neslužbeno za incident doznano iz medija tijekom jutra navedenog dana.

''Zalažemo se za fer i korektno ponašanje"

Smatramo normalnim, kao što je običaj u komunikaciji između svih ostalih klubova članova SuperSport HNL ali i nižih rangova, prvo uputiti i prijaviti odgovornim osobama kluba navedeni navodni incident kako bi se prije uključivanja javnosti, nastojao međusobno razriješiti isti.

NK Varaždin uvijek se zalagao i zalagat će se za fer i korektno ponašanje kako na sportskim terenima tako i van njih te osuđujemo bilo kakve postupke kojima nije mjesto na sportskim terenima i narušavaju sigurnost sudionika utakmice odnosno sami integritet nogometne igre.

''Ne vidimo ono što Hajduk tvrdi"

Uvidom u dobivenu snimku, jasno je vidljivo ono što se dešavalo zadnjih 20-ak minuta utakmice a to je namjerno odugovlačenje s povratkom lopte u igri od strane pobirača HNK Hajduk, što se više puta upozoravalo i službene osobe utakmice da obrate pozornost. Nadalje, daljnjim pregledom snimke ne vidimo materijala za koji je HNK Hajduk prijavio našeg igrača, jer da se išta od navedenog i desilo – reakcija pobirača lopti i glavnog svjedoka bila bi drugačija od one na snimci."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.