20-godišnjak jurio virovitičkom obilaznicom 184 km/h. Ograničenje je 90

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U srijedu oko 10:30 sati presretači su na dionici obilaznice Virovitice između Dijamanta i sjevernog čvora Šareni mostovi utvrdili brzinu kretanja osobnog automobila od 184 km/h.

Kako je na navedenoj dionici prometnice ograničenje brzine kretanja vozila 90 km/h, utvrđena brzina je bila više nego dvostruko veća od ograničenja.

Vozilo je nakon utvrđivanja prekršaja zaustavljeno, pri čemu je utvrđeno da je ovaj prekršaj počinio mladi, 20-godišnji vozač, koji je propisano sankcioniran, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Apel policije

"Brzina je jedan od četiri najveće ubojice u prometu, posebno opasna kada se radi o ovako ekstremno velikoj brzini i prekršaju koji je utvrđen kod mladog vozača, što je povezano i s vozačkim neiskustvom.

Stoga se, u cilju sigurnijeg sudjelovanja u prometu svih sudionika, pozivaju svi vozači na poštivanje ograničenja brzine kretanja vozila, a kako smo u dijelu godine kada su uobičajeni kiša, magla, poledica, snijeg i ostale vremenske prilike u kojima se otežano prometuje, podsjećaju se vozači i na obavezu prilagođavanja brzine kretanja vozila uvjetima na cesti.

Policijski službenici će i nadalje vršiti pojačani nadzor brzine svim raspoloživim uređajima za nadzor brzine i na svim lokacijama koje se ističu kao kritične, ali i na lokacijama na kojima je zamijećeno da vozači češće vrše veća prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila i time dovode u opasnost ostale sudionike u prometu", objavila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.