General Zagorec robija na ženskom odjelu remetinečkog zatvora

UMIROVLJENI general Vladimir Zagorec, koji je osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz sefa MORH-a, svoju kaznu izdržava na ženskom odjelu zatvora u Remetincu.

Čudna je sama činjenica da je u Remetincu, a ne u Lepoglavi, gdje kazne izdržavaju oni koji su zaradili kazne duže od sedam godina, a izbor ženskog odjela slučaj dovodi do apsurda. Zagorec je smješten tamo "iz sigurnosnih razloga", piše Večernji list.

Na ženskom odjelu i Slobodan Đurović

Uz Zagorca je na ženskom odjelu remetinečkog zatvora, iz istih razloga, smješten i optuženi za likvidaciju Ive Pukanića i Nike Franjića Slobodan Đurović Kardinal. Na ženskom odjelu Zagorec i Đurović se ne susreću sa ženskom populacijom, već su u odvojenim prostorijama koje su, zbog prenapučenosti, pretvorene u ćelije.

Uz smještaj na ženskom odjelu, Zagorec ima i privilegiju da ga u tzv. otvorenim posjetima dolazi vidjeti i supruga. U Upravi za zatvorski sustav demantiraju kako Zagorec ima povlašten položaj te objašnjavaju da Središnji ured donosi odluku gdje će zatvorenik izdržavati kaznu. O posjetima odlučuje upravitelj zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.