Rusi organizirali ručak u UN-u, Ukrajinci bijesni zbog jelovnika. "To su kanibali"

Foto: X

Rusija je jučer bila domaćin ručka u povodu ruskog predsjedanja Vijećem sigurnosti UN-a, a na jelovniku je bilo ukrajinsko jelo piletina Kijev (Chicken Kiev), izvijestila je novinska kuća Ukrinform.

Ručak je organiziran dan nakon što su Rusi izveli raketni napad na dječju bolnicu Ohmatdit u Kijevu, pri čemu su dvije osobe ubijene, a više od 30 je ozlijeđeno. Osmero djece je hospitalizirano. Vijeće sigurnosti okupilo se jučer kako bi raspravljalo o ruskom napadu na hitnom sastanku.

Neposredno nakon zasjedanja rusko izaslanstvo priredilo je svečani ručak, piše Ukrinform. Fotografija jelovnika koja se širi pokazuje da je glavno jelo bila piletina Kijev (piletina na kijevski način).

"Moralna degradacija ruske diplomacije je očita", rekao je za Ukrinform Sergij Kislitsja, ukrajinski stalni predstavnik u Vijeću sigurnosti UN-a. Rekao je da je ručak "plaćen krvlju".

O jelovniku se na X-u oglasio i Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova. "Ova bića koja su izgubila svoj ljudski oblik još jednom su pokazala svijetu da su kanibali. To već svi znaju", napisao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.