U svibnju obujam građevinskih radova 4.5 posto veći nego lani

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

OBUJAM građevinskih radova u svibnju je bio veći za 4.5 posto nego u istom mjesecu prošle godine, a za 0.1 posto u odnosu na travanj ove godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u srijedu.

Prema kalendarski prilagođenim indeksima, u svibnju je obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 5.6 posto u odnosu na svibanj 2021. godine, dok je obujam radova na ostalim građevinama povećan za 2.7 posto.

U odnosu na travanj ove godine, obujam građevinskih radova na zgradama je bio veći za 0.3 posto, dok je na ostalim građevinama bio manji za 0.9 posto.

U svibnju je 62.3 posto radnih sati na gradilištima odrađeno na novogradnji, a 37.7 posto na rekonstrukcijama, popravcima i održavanjima.

Na zgradama je odrađeno 51.4 posto, a na ostalim građevinama 48.6 posto radnih sati.

Statistika prema izvornim indeksima pokazuje da je u prvih pet ovogodišnjih mjeseci obujam građevinskih radova porastao za 4.5 posto u odnosu na prvih pet mjeseci 2021. godine.

Pritom je obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 4.5 posto u odnosu na razdoblje od siječnja do svibnja 2021. godine, a obujam radova na ostalim građevinama za 4.4 posto.