Ubio ženu i dvije kćeri BBC-jevog komentatora, ima samostrel. Traje masovna potraga

Foto: Policija Hertfordshirea

Sinoć su u Hertfordshireu ubijene tri žene, a policija je objavila da hitno pokušava pronaći 26-godišnjeg Kylea Clifforda, za kojeg vjeruje da je povezan s trostrukim ubojstvom.

Policija je pozvana na imanje u mjestu Bushey jučer oko 19 sati. Pronašli su tri teško ozlijeđene žene, koje su ubrzo umrle na mjestu događaja. Ubijene žene su Carol Hunt (61), supruga radijskog komentatora BBC Racinga Johna Hunta, i njihove dvije kćeri u dobi od 28 i 25 godina.

Policija Hertfordshirea rekla je da istražuje trostruko ubojstvo i "aktivno traži" Clifforda. Priopćili su da je u napadu korišten samostrel, no moguće je da je bilo i drugog oružja. Upozorili su javnost da se ne približava osumnjičeniku.

Stanovnica Ashlyn Closea ispričala je da je čula vriskove. "Zvučalo je kao da su djeca u pitanju, čuo se nečiji vrisak. U roku od 15 minuta je nastao apsolutni kaos. Došla je naoružana policija i vikala nam da ostanemo u svojim kućama", ispričala je.

"Kyle, ako ovo vidiš ili čuješ, javi se policiji", poručio je glavni nadzornik policije Jon Simpson. "Naš glavni cilj danas je zaštititi javnost i locirati Kylea Clifforda, za kojim se traga zbog povezanosti s ubojstvom triju žena u slučaju za koji vjerujemo da je ciljan", rekao je Simpson.

Huntovi prijatelji i kolege izrazili su šokiranost ovim zločinom. "Nemoguće je shvatiti tu bol. Znaj da smo svi tu za tebe, John. Volimo te, prijatelju", napisao je kolega komentator Matt Chapman na platformi X.

"Nevjerojatno težak incident"

"Ovo je nevjerojatno težak incident za obitelji žrtava i molimo da se poštuje njihova privatnost dok se mire s onim što se dogodilo", rekao je policijski detektiv Rob Hall.

"Iako smo još u ranoj fazi ove istrage, aktivno tražimo Kylea Clifforda, za kojeg vjerujemo da bi mogao biti u područjima Hertfordshirea ili sjevernog Londona", dodao je.

"S obzirom na ozbiljnu prirodu incidenta zamolio bih sve koji znaju gdje se nalazi da odmah kontaktiraju policiju. Ako vjerujete da ste ga vidjeli, nemojte mu prilaziti i odmah nazovite 999. Možda još uvijek posjeduje oružje", rekao je Hall.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.