Uhićen donedavni šef mostarskog HDZ-a

Screenshot: YouTube/Radiotelevizija Herceg-Bosne

U jučerašnjoj policijskoj akciji, po nalogu Tužiteljstva Kantona Sarajevo, uhićeni su HDZ-ovac Slaven Zeljko i SDA-ovac Hermedin Zornić. Njih dvojicu se sumnjiči za nezakonito zapošljavanje minimalno 15 osoba u tvrtki Operator-Terminali Federacije, piše Klix.ba.

Zornić je bio direktor navedene tvrtke, a Zeljko član uprave. Radi se o tvrtki koja je osnovana odlukom Vlade Federacije BiH 2003. godine te vodi brigu o skladištenju nafte i naftnih derivata. 

I za njega se sumnjalo da je nezakonito zaposlen

Inače, Zeljko je bio predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Mostar od 2019. do 2023., a u jednom mandatu obnašao je i dužnost predsjednika Mladeži HDZ-a BiH. Ovo nije prvi put da ga se dovodi u vezu s nezakonitim zapošljavanjem. 

Istražitelji su još prije sedam godina provjeravali navode o nezakonitom zapošljavanju pet savjetnika u kabinetu Lidije Bradare, tadašnje predsjedavajuće Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Postojala je sumnja kako savjetnici nisu ispunjavali zakonske preduvjete za imenovanje na navedenu funkciju. Među tih pet savjetnika bio je i Zeljko. 

"U navedenom predmetu još nije donesena odluka", potvrđeno je za Klix.ba iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo. Mediji su pisali kako je problem bio u nedovoljnom radnom iskustvu savjetnika pa je tako Zeljko navodno imao samo 11 mjeseci radnog iskustva od potrebnih pet godina.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.