Jelo koje je oduševilo mnoge, a idealno je za kućna druženja i goste
![Jelo koje je oduševilo mnoge, a idealno je za kućna druženja i goste](https://ip.index.hr/remote/bucket.index.hr/b/index/e42e762c-453d-4981-8bb0-c469a0fa2c1d.jpg?width=765&height=402)
AKO JOŠ niste čuli za slane torte - pravo je vrijeme da ih upoznate, a i isprobate. Mi najviše volimo jednostavne recepte zahvaljujući kojima možemo iskoristiti sastojke koje već imamo, a ovakvi zalogaji su pravi izbor za to. Glavna namirnica u ovom jelu je kruh - može to biti obični kruh ili baguette, a sa svim ostalim sastojcima se možete poigrati.
Nakon što se kruh nareže i nadrobi, umiješa se u smjesu jaja i mlijeka, a u tu bazičnu smjesu možete dodavati što god imate ili volite. Dobivena smjesa se peče, a rezultat je fino jelo nalik piti. Može se jesti kao predjelo, prilog, a ovisno o jačini sastojaka - može biti i glavno jelo. Idealan je zalogaj za goste, a može se jesti i kao finger food - ovisno o tome kako ju režete.
Potrebni sastojci
Naša čitateljica Suzana Kišiček pohvalila se svojom verzijom ove slane torte u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?
Evo što je sve koristila.
- baguette
- jaja
- mlijeko
- sušeni vlasac
- sol i papar
- baby špinat
- sir za pizzu
- crvenu papriku
- suhu slaninu
- maslinovo ulje
- maslac za premazivanje.
Kako se priprema
Prvo pripremite kruh - koji god da koristite, narežite ga na šnite. Zatim pripremite smjesu u koju ćete ga umakati. Pomiješajte jaja, mlijeko i začine pa dodajte špinat, a onda i natrgan kruh. Sve pospite sirom i kratko stavite u hladnjak.
U tavi popržite papriku i slaninu, prohladite pa dodajte smjesi iz hladnjaka. Pecite u okruglom limu za pečenje, u početku pokriveno folijom, a pred kraj bez folije.
Recept sa svim detaljima nalazi se ovdje.
![](/Content/img/loader_40px.gif)
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati