Osmislili smo 7 top jela za Uskršnji tjedan - jednostavna su i jeftina

Sadržaj nastao u suradnji s: Lidl
SVI ponekad kupujemo impulsivno – dok smo gladni ili u žurbi, pa se često vraćamo iz trgovine s namirnicama koje je teško iskoristiti za konkretna jela. Na taj način, osim što nismo unaprijed isplanirali obroke, često trošimo i više novca nego što je potrebno.
Ovdje smo da vam olakšamo taj dio života – kreirat ćemo tjedni jelovnik oslonjen na proizvode koji su trenutno na akciji. Naš cilj je pojednostaviti planiranje kuhanja i omogućiti vam da iskoristite najbolje ponude uz kvalitetne namirnice.
Recepte smo pripremili prema najnovijem Lidlovom katalogu, a svako jelo sadrži barem jedan proizvod koji je trenutno na akciji ili unutar posebne ponude. Ispod ćete pronaći sedam jednostavnih recepata, a za svaki smo izračunali ukupne troškove – s popustom i bez popusta, kako biste odmah mogli vidjeti koliko možete uštedjeti kupujući ciljano i planski.
1. Pečeni odojak s krumpirom i mlincima
Na Uskršnji tjedan puno je blagdanskih namirnica na akciji, a za ovaj smo ručak odabrali pečeni odojak koji je snižen 40%, kao i mlinci koji su sniženi čak 44%. Uz dodatak krumpira i domaćih šampinjona, dobit ćete kompletan, domaći obrok. Za dvije osobe trebat ćete:
- 500 g rolanog pečenog odojka
- 4 krumpira
- 250 g mlinaca
- 25g domaćih smeđih šampinjona
- maslinovo ulje
- sol i papar
Zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite povrće - operite krumpire i ostavite ih cijele ili narežite na polovice ili kocke. Šampinjone očistite i ostavite cijele. Posolite, popaprite i dodajte maslinovo ulje. Odojak stavite u namašćenu posudu za pečenje, pa mu dodajte krumpire i šampinjone. Pecite 25-30 minuta. Zagrijte vodu do vrenja, pa prelijte mlince. Kada je pečenje gotovo, masnoću od mesa i povrća dodajte mlincima i servirajte.
Redovna cijena ovih proizvoda je 11,71 eura, dok će vas na akciji koštati 8,82 eura, što je ušteda od 2,89 eura.
2. Sendvič s dimljenim svinjskim fileom i kiselim krastavcima
Ovaj je tjedan i dimljeni svinjski file dio posebne ponude, pa smo ga odlučili iskombinirati s krumpirovim kruhom, kupusom, krastavcima i hrenom - za zasitan i sočan sendvič. Ručak koji je gotov u trenu - za dvije osobe trebat ćete:
- 150 g dimljenog svinjskog filea
- Krumpirov kruh - količina po želji
- 50 g kiselih krastavaca
- Mladi kupus naribani- količina po želji
- Maslac
- Hren
Razrežite kruh, pa ga premažite maslacem i hrenom. Narežite file na trakice ili tanke ploške i složite na kruh. Naribajte kupus u količini po želji. Dodajte narezane kisele krastavce i kupus i preklopite drugom kriškom kruha.
Redovna cijena ovih proizvoda je 21,22 eura, dok će vas na akciji sve stajati 20,32. Kupujući na akciji, uštedit ćete 0,90 eura.
3. Šunka s pečenim povrćem
Nismo mogli, a da u jelovnik ne uključimo i glavni dio posebne ponude - uskršnju šunku. Ovaj put kombinirat ćemo ju s pečenim povrćem - tikvice su snižene 44%, uz dodatak grčkih predjela koja ćemo ovaj put koristiti kao prilog. Ona su snižena 20%. Za dvije osobe trebat ćete:
- 400 g pečene šunke
- 400 g tikvica
- 150 g grčkih predjela
- Maslinovo ulje
Povrće narežite na ploške, posolite i popaprite i prelijte maslinovim uljem. Pecite u pećnici na 200°C 20 minuta. Narežite i poslužite uz pečeno povrće i povrće iz grčkih predjela.
Redovna cijena ovih proizvoda je 15,17 eura, dok će s proizvodima na akciji iznositi 14,46 što je ušteda od 0,71 euro.
4. Rižoto s plodovima mora
Na uskršnji tjedan nismo izostavili i riblje jelo, pa smo se tako odlučili na kupnju morskih plodova koji su dio posebne ponude. Tu je i riža, maslac, maslinovo ulje i začini. Za dvije osobe trebat ćete:
- 500 g smrznutih plodova mora
- 150 g riže dugog zrna
- Maslac
- Pola glavice luka
- Maslinovo ulje
- 1-2 češnja češnjaka
- Sol i papar
Odmrznite plodove mora. Na maslinovom ulju popržite luk i češnjak, pa ubacite rižu i pržite ju dok ne postane staklasta. Dodajte vode, pa kad ispari dodajte ponovo - miješajući nastavite dodavati vodu. Par minuta prije nego što je riža kuhana, dodajte morske plodove, začine i maslac. Pustite da odstoji nekoliko minuta, pa poslužite.
Redovna cijena ovih proizvoda je 15,76 eura, dok će s proizvodima na akciji ona iznositi 13,76 eura, što je ušteda od 2 eura.
5. Rolani kare s pireom od krumpira
Ovaj tjedan zaista smo odlučili iskoristiti svo blagdansko meso - i rolani kare je dio posebne ponude, a kako je i krumpir na akciji, odlučili smo od njega napraviti jednostavan i omiljen prilog. Za dvije osobe će vam trebati:
- 400 g dimljenog rolanog karea
- 500 g krumpira
- 60 g maslaca
- 300 ml mlijeka
Krumpire skuhajte u slanoj vodi (15 minuta), pa ih zgnječite s maslacem i malo mlijeka. Kare narežite na ploške i kratko popržite na tavi (5 minuta). Meso poslužite uz pire i salatu po želji.
Iako se ne radi o proizvodima na akciji, svi su dio posebne ponude tako da je ukupna cijena ovog obroka 10,42 eura.
6. Pljukanci s pečenom šunkom i svježim sirom
Svi sastojci ovog jela, ovaj su tjedan sniženi - pečena šunka je dio posebne ponude, kao i veliko pakiranje svježeg sira. Pljukanci su sniženi 35% - kao i maslinovo ulje koje će jelu dati posebnu aromu. Za dvije osobe će vam biti potrebno:
- 300 g pečene šunke
- 300 g pljukanaca
- 150 g svježeg posnog sira
- Maslinovo ulje
Pljukance skuhajte prema uputama na pakiranju. Za to vrijeme, šunku narežite na kockice i pomiješajte s posnim sirom. Kada su pljukanci gotovi, umiješajte ih sa sirom i šunkom. Prelijte s malo maslinovog ulja i poslužite - ovo jelo možete jesti i toplo i hladno.
Redovna cijena ovih proizvoda je 17,46 eura, dok je s proizvodima na akciji 14,76 eura, što je ušteda od 2,70 eura.
7. Uskršnja pletenica s preljevom od jagoda
Dio ovotjedne posebne ponude su i uskršnja pletenica (možete kupiti i pincu za ovaj desert), jagode, maslac i šećer. Zato smo od ovih proizvoda odlučili kreirati brz i jednostavan desert - za pletenicu potreban je još samo preljev od jagoda.
- 500 g uskršnje pletenice
- 500 g jagoda
- 3 žlice šećera
- 1 žličica maslaca
Jagode operite i očistite, te ih po želji narežite na manje komadiće. Dodajte im šećer, pa ih obradite na tavi s maslacem. Neka ispuste vodu, pa još kratko kuhajte kako bi se umak reducirao. Narežite uskršnju pletenicu, podijelite na porcije, te na svaku porciju prelijte umak od jagoda.
Na ovaj ćete desert potrošiti ukupno 5,72 eura.
Sadržaj donosi Index u suradnji s Lidlom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

bi Vas mogao zanimati
Uvjetima korištenja i Pravilima o privatnosti