Ove godine se za Advent ne morate ni dignuti s kauča, Wolt dostavlja s kućica
PRVIH je deset dana Fuliranja prošlo u trenu i isprobavanju ponude i pred nama je već drugi adventski vikend na najšarmantnijoj i najslasnijoj zagrebačkoj adventskog destinaciji - svima nam omiljenom Strossmayerovom trgu.
>> Probali smo baš sve s Fuliranja, ovo su naši favoriti sa svake kućice (i cijene)
U prvih deset dana Fuliranje se može pohvaliti iznimnom posjećenošću, odličnom atmosferom i brojnim pohvalama posjetitelja i domaćih, regionalnih pa i svjetskih medija za gastronomsku ponudu i atmosferu. Primjerice, ugledni je Financial Times zagrebački Advent proglasio jednim od 10 najboljih u svijetu te pritom istaknuo Fuliranje kao najcool adventsku destinaciju s inovativnim gastro kreacijama top chefova.
I doista, ne nazivaju posjetitelji bez razloga Fuliranje savršenim krugom zadovoljstva: jer obilazak 17 kućica na Strossmayerovu trgu uistinu jest uzbudljiv i zamaman užitak za sva čula.
Ako ste ljubitelj tradicionalnih jela i okusa poput kobasica, bunceka, sarme, rižota, bakalara ili fritula - ne smijete zaobići kućice Streetfood by Public, Picnic, Nebo by Deni Srdoč Streetstyle, Full Circle, Institut za kobasice by Mate Janković, Kužinavanje by Damir Tomljanović, Santa’s Good Food i Kaiser kobasa by Rougemarin.
Ako vas pak privlače egzotičnije azijske delicije poput bao bunsa ili tempure ili katsu sendviča - tu su vrhunska Izakaya i opet delicije chefa Marka Palfija na Full Circleu, a ako vam je vam je najdraži comfort food poput izvrsnih Chef’s burgera Ivana Pažanina i nenadmašnih pizza Pizza Social Cluba - opet ste na pravome mjestu!
Tu su i brojne inovacije poput briochea s ćevapima i onih s nutellom i vanilijom kojima oduševljava Briocherie, zatim slani i slatki kronuti, odnosno slasni i zamamni spoj croissanta i krafne Boogie Laba, potom jednostavno neodoljiva Picnicova Drukčija sarma, Srdočev bogati burrito s obrazima crne slavonske svinje ili pak cijela ponuda Beg’s Plant Based Streetfooda koji nudi Burek sarmu, Tikka Masalu, Dan-Dan piletinu z mlincima i Jack jabuke u šlaforku i to sve tako vješto i slasno kreirano s namirnicama biljnog podrijetla da je okusima posve jednako onim koje poznajete.
Neke od hit slastica već smo spomenuli, no pored briochea, kronuta i Tomljanovićevih fritula, tu je i Santa’s Good Food Kaiserschmarrn, zatim Srdočeva pita od jabuka i neodoljivi Brownie cake na Public kućici.
Ni čaše nisu prazne, a neke ni hladne
Ponuda pića na Fuliranju je izvrsna i nikad bogatija - tako da osim zaista ukusnog i kvalitetnog kuhanog vina, Guinness piva, vrhunskih rakija, pjenušaca i šampanjaca, te čajeva i sokova koje nudi Rakijarnica - praktično smještena u središtu trgića, svakako preporučamo legendarni kuhani gin na svima dobro poznatoj i omiljenoj Gingle Bells kućici koji ga po istom tajnom receptu spravljaju već godinama, zatim inovativne i originalne punčeve i ginove na Punch House by Gin Garden gdje ćete pronaći i brioche, potom Picnicov Kuhani panettone, zatim Candy Cane, Milk+Honey ili Apple Snapper na Beg’s kućici koje rade u suradnji s koktel barom Peaches & Cream, ili pak na Izakaya kućici topli i hladan koktel po recepturi gospodina Ivana Leke, vlasnika iznimno hvaljenog Express Bara u Petrinjskoj.
Dodamo li svemu nabrojanom još i posebne vikend ponude - poput Beg’s Plant Based Weekend specijala - Beef Wellingtona ili iznimne atrakcije u režiji Picnica koji prve tri nedjelje Adventa od 13 sati na Strossmayerovom trgu kuhaju tradicionalni Skradinski rižot zbog kojeg dolazi ekipa iz Skradina koja ga tako sprema već dvadeset godina - slobodno možemo reći da na Fuliranju nitko neće ostati gladan ni razočaran.
Ako i kroz tjedan želite uživo pratiti majstore na djelu, ne propustite live cooking show najiskusnijeg suca iz MasterChefa, Damira Tomljanovića u srijedu 13. prosinca - tijekom cijelog dana.
Usto, da biste kušali delicije ovih gastro čarobnjaka, a u poslu ste ili vam iz bilo kojeg razloga Fuliranje nije usput - kreativna ekipa koja organizira Fuliranje još je jednom uvela genijalan novitet - suradnju s Woltom!
Tako da svoje omiljene delicije s Fuliranja možete svakoga dana u vrijeme ručka naručiti putem Wolt dostavne aplikacije bilo na posao ili doma. Ili ih naručite mami, tati, curi, dečku, iznenadite i razveselite prijatelje. Ponuda kućica s Fuliranja dostupna je od 12 do 15 sati, a možda i dulje, ovisno o zauzetosti kućica.
Fuliranje
Mjesto: Trg Josipa Jurja Strossmayera, Zagreb
Trajanje: 29. studenog 2023. - 7. siječnja 2024.
Radno vrijeme : pon-pet 12-01, sub-ned 11-01
Božić i Štefanje 16-01 / Stara godina: 12-03 / Nova godina: 17-01
Ulaz: besplatan
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati