Pinca se peče i na otoku Silbi: "Kad se radi s ljubavlju, ništa nije teško"

ČIM SMO prije još godinu dana ugledali fotografiju na kojoj su bile svježe pečene pince iz restorana Vila Velebita na Silbi, znali smo da želimo recept. Slatko, mekano, sočno i elastično tijesto je ono što smo primijetili iste sekunde, a primamljivo izgledaju čak i prije pečenja.
Žute boje i posipane šećerom po starinski, bez granula koje se ne mogu naći u baš svakoj trgovini, ove pince su nam bile najljepše koje smo vidjeli tog proljeća. Recept je s nama istog dana podijelila gospođa Mirjana Lovrović iz spomenutog restorana, koja pincu peče već desetljećima i recept ima u malom prstu.
Ona je odavno radi od oka, ali za Index Recepte je odlučila zapisati točne mjere, a recept možete pronaći na ovom linku.
Pinca se obavezno peče svake godine
"Ne mogu prestati jesti, sjećam ih se još kad sam bio dijete i uvijek su bile ovako fine", rekao nam je tada njezin sin Dražen, inače vlasnik restorana Vila Velebita.
Pincu su pekli i ove godine, a dobra stara izreka koja kaže kako sve ispadne bolje i finije uz prstohvat ljubavi opet se pokazala točnom. Pinca se i danas na dalekoj Silbi pekla u radosti i veselju, i upravo tako dobro i izgleda.
Šaljemo velike pozdrave vrijednim gospođama s fotografije ispod i veselimo se Uskrsu dogodine i njihovoj novoj veseloj fotografiji sa svježe pečenim pincama.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati