Rasprava na Redditu o skupim, a lošim hrvatskim restoranima, ovi se spominju
NIJE loše tu i tamo škicnuti o čemu se raspravlja(lo) na Redditu, a danas vam donosimo njihovu priču o skupim, a lošim restoranima.
"Potaknut jednim komentarom s 'preporučite mi dobar, a jeftin restoran', odlučio sam otvoriti ovu temu. Znači, tražimo restorane i fast foodove koji su skupi, a loši. Raspišite se", kaže pokretač teme.
Na moru skoro sve kaos
"Najmanje 70-80% restorana u turističkim mjestima, ako pod 'skupo, a loše' ubacimo i 'mediokritetno, a preskupo za tu kvalitetu", stoji u jednom komentaru na koji se nadovezao drugi korisnik:
"Malo si i rekao. Skoro svaki na obali je obična pljačka s kuharima kojima ne bi dao da kuhaju ni u zatvoru. Kod mene ih u mjestu ima jedno 15-ak i u 2 jedino ima smisla ostaviti ikakve novce za ono što poslužuju. Iskreno, sramota me kad vidim te rupe pune turista koji žvaču nešto što bi mene bilo sram poslužiti."
"To se slažem. Pogotovo po manjim otocima gdje su "glavni" na nekoj ulici. Turist nema izbora, okej, ali daj onda za tu astronomsku cijenu bar spremi neki osrednji obrok. Ne, ti spremiš nešto 10 puta gore nego u studentskom restoranu", zaključuje treći.
"Santa Marina, Vabriga. Skupo kao svetog Petra kajgana, a sve je smrznuto. Usto naplaćuju pribor za jelo."
Problem na moru je i sa svježinom
"Prije koji dan bila sam na odmoru u Maslinici na Šolti. Divno mjesto. Sjednemo tako nas četvero u Konobu Moni na ručak. Od starta mi je bilo sumnjivo jer je imalo tu vibru lošeg restorana, ali ništa me nije moglo pripremiti na horor od hrane koji smo dobili. Škampi na buzaru - da, osim što smo dobili više puta podgrijane škampe iz mikrovalne koji su na mjestima bili vrući ko vulkan, a na drugima hladni, iznutra sluzavi i čudnog okusa, u potpuno kiselom umaku od rajčice iz tetrapaka. Doslovno je izgledalo kao da su uzeli passatu, istresli je u tanjur, stavili škampe od prekjučer i sve to podgrijali. Salata od hobotnice bila je smrznuta Ledo hobotnica, spužvasta i odvratna, s lukom i maslinama iz staklenke. Dvije pizze koje nemam snage ni komentirati koliko su bile očajne", piše jedna korisnica.
Osijek - joj
Čini se kako ni u Osijeku ljudi nisu zadovoljni.
"U Osijeku dosta hrane iz restorana je vrlo očito zamrznuta hrana tko zna odakle. Gordon Ramsey bi ih bičem tjerao", stoji u jednom od komentara.
Malo u Zagreb
"Umami u Zagrebu, nije nešto preskupo, ali svaki put kad sam naručila došla mi je mala i loše pripremljena porcija. U samom restoranu je bolja usluga", kaže jedna komentatorica.
"El Toro, Zagreb. Preskupo, a hrana nije vrijedna tih para", stoji u jednom komentaru, a nadovezao se sljedeći: "Ja sam naručio rebrica i prilično loše je bilo."
"Oxbo u Hiltonu, bezveze."
"U Zagrebu su to Submarine, Rougemarin i El Toro. Ne znam koji od njih bi bio najgori jer su svi užasni. I Doomsday je dosta blizu njima... Jedna od gorih 'pizza' u gradu", piše jedan, a još se njih složilo kako Rougemarin spada na ovu listu.
Submarine nekima top, nekima užas
"Osobno Submarine burgeri, dakle nekada budu ok, a nekada su za *urac. Da ne spominjem visoke cijene za onaj burger koji je manji od hamburgera iz McDonald'sa."
"Vidiš, nikad mi nije bilo žao ostavit pare u Submarineu, uvijek odlična klopa. Krumpir s tartuf preljevom im je nenadmašiv", kaže jedan korisnik Reddita koji voli Submarine.
"Nedavno sam bio u Zagrebu i aj kao da probam Submarine, jeo sam daleko bolje hamburgere", stoji u drugom komentaru.
Split za kraj
"Bokamora u Splitu. Tutnji ti 'tehno mehno pehno' iznad glave dok jedeš pizzu s tijestom koje je pre pre prevlažno na sredini i platiš Boga Oca", kaže jedan njihov nezadovoljni gost.
Ne slažu se svi s njim:
"Lokacija je super, sourdough tijesto i malo zabavnije kombinacije priloga. Bio 3, 4 puta, zadovoljan skroz. Moguće da je do ukusa za samu pizzu, a i zvuči mi kao da si se sjeo pored zvučnika."
Što vi kažete na ove komentare? Svakako nam pišite gdje su se vama dogodila najgora iskustva, bilo gdje u Hrvatskoj, a može i izvan.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati