Kada vam ostane pečene piletine od ručka, napravite jedno od ovih jela
ČESTO nam se dogodi da za ručak ispečemo cijelo pile, nekada čak i samo pileća prsa ili batke i zabatke, a na kraju nam ostane toliko mesa da ne znamo što bismo s njim. Bacanje svakako nije opcija jer se od ostataka piletine mogu napraviti sjajna jela, samo treba znati kako.
Za početak, evo jednog super trika kako najbolje podgrijati komad piletine koji vam je ostao od ručka a da i dalje bude sočan i hrskav. Piletinu stavite u tavu i ulijte malo vode ili pilećeg temeljca, tek toliko da pokrije dno tave. Stavite poklopac i kuhajte sedam do 10 minuta, dok sva voda ne ispari.
Kada je voda isparila, izvadite piletinu i na tavici zagrijte malo maslinovog ulja. Na ulje stavite komad piletine i pecite ga dvije do tri minute sa svake strane, dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Piletinu možete poslužiti uz neki prilog po želji, a ako jelo želite dovesti na novu razinu i od komada piletine napraviti nešto drugo, imamo par ideja.
Kremasta tjestenina
Skuhajte tjesteninu po izboru, malo vode od tjestenine sačuvajte sa strane, a u tavici na maslinovom ulju prepržite crveni luk i češnjak. Dodajte malo koncentrata rajčice i ostatke piletine, promiješajte i pecite nekoliko minuta. Zatim dodajte i nasjeckane rajčice te vodu od tjestenine koju ste čuvali sa strane.
Sve zajedno kuhajte par minuta, dodajte malo majčine dušice ili nekih drugih začina po želji, a zatim i malo vrhnja za kuhanje te sve dobro promiješajte. Začinite solju i paprom i u umak umiješajte kuhanu tjesteninu, poslužite i to je to!
Tortilja
Ako ste raspoloženi za nešto drugo, ostatke piletine pomiješajte sa salatom i umotajte u tortilju. Za početak napravite salatu - možete koristiti bilo što od sastojaka, no pravi klasik su zelena salata, malo sira, krutoni i umak, nešto slično Cezar salati, samo bez inćuna.
Ostatke piletine također umočite u umak po želji, a zatim uzmite veliku tortilju i slažite redom salatu koju ste napravili u posebnoj zdjeli i na nju stavite piletinu. Tortilju zamotajte da izgleda kao burrito, tostirajte i poslužite.
Salata
Od ostataka pečene piletine možete složiti i brzinsku salatu koju možete ponijeti i na posao. U zdjeli pomiješajte piletinu narezanu ili natrganu na komadiće, dodajte joj narezane masline, papriku, svježi peršin i nasjeckani luk.
Kako bi salata bila sočna i kremasta, dodajte žlicu majoneze i žlicu pesta, pomiješajte i salata je gotova. Možete ju dodati u sendvič, a ako želite da bude hrskava, dodajte krutone.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati