Talentirana mlada slastičarka novo je pojačanje Noelove pekarnice, pričali smo s njom
RANIJE smo vam pisali da je tim Noel Bread & Delija dobio pojačanje - talentirana 26-godišnja slastičarka Ruža Šimić nakon zaprešićke slastičarnice Trinity Sweets svoju karijeru nastavlja u Noelovim pekarnicama, gdje će pripremati razne slastice.
Tim smo povodom porazgovarali s njom, a ona nam je otkrila kakve sve novosti priprema u Noel Bread & Deliju, ali i kako to da se uopće odlučila za slastičarstvo.
U Noelove pekarnice planiraju uvesti razne novitete
"U Noel Bread & Deliju se trenutačno rade različite vrste slastica - u ponudi je šest vrsta kroasana, uključujući klasična lisnata tijesta s različitim punjenjima, pain au chocolat, cookieje itd. Međutim, planiramo proširiti asortiman, dodati više varijacija lisnatog tijesta, kao što su pain au suisse i tartevi.
Također, uvest ćemo slana lisnata tijesta, quicheve, danishe, a radimo i na novim okusima maritozzija. Naš cilj je vratiti Noelu stari sjaj i učiniti ga prepoznatljivim po kvaliteti i inovaciji, a sve to polako uvodimo u ponudu kako bi naši gosti mogli uživati u svježim, kreativnim slasticama", kaže nam Ruža na početku razgovora.
U razgovoru se prisjetila i svojih početaka te kako je, još kao tinejdžerica, bila zaljubljena u slastičarstvo, no njezino ozbiljno slastičarsko putovanje započelo je tek nakon srednje škole, u dobi od 19 godina.
Svoje je znanje "brusila" pod mentorstvom pastry chefa Roberta Hromalića
"Iako sam još kao tinejdžerica bila zaljubljena u slastičarstvo, nisam imala dovoljno hrabrosti da slijedim svoju strast i upišem ugostiteljsku školu. Umjesto toga završila sam komercijalni smjer, a onda sam, nakon godine dana lutanja i razmišljanja, odlučila upisati prekvalifikaciju za slastičara", kaže Ruža.
Nakon prekvalifikacije, prilikom koje je stekla osnovno znanje i vještine, odradila je praksu i sudjelovala na brojnim masterclassovima kod poznatih svjetskih slastičara, a svoje je znanje "brusila" i pod mentorstvom našeg poznatog pastry chefa Roberta Hromalića, u njegovoj slastičarnici Time.
Za nju se ozbiljno pročulo kada je u zaprešićkoj slastičarnici Trinity Sweets počela kreirati razne originalne slastice, a nama je otkrila odakle joj inspiracija za te, ali i mnoge druge slastice koje je napravila tijekom svoje karijere.
"Inspiraciju za svoje deserte crpim svugdje - kroz putovanja, različite kulture, okuse, ali i kroz vlastitu svakodnevicu. Putovanja su moj glavni izvor inspiracije jer volim istraživati nove slastičarnice i pekarnice. Iako obično idem u mjesta s bogatom gastronomskom tradicijom, moja putovanja često završavaju u kuhinjama, gdje testiram nove okuse i kombinacije. Smatram da je svaki put, svaka slastica koju probam, novi korak u mojoj kreativnoj evoluciji", ističe Ruža.
Radni dan započinje joj u 4 ujutro
Pitali smo ju i kako izgleda prosječan radni dan u životu jedne slastičarke, a otkrila nam je da započinje jako rano, već oko 4 ujutro, jer, kako kaže, slastičarstvo zahtijeva temeljitu pripremu i preciznost.
"Prvo moramo osigurati da sve poslovnice dobiju svoje slastice na vrijeme, a onda kreće pravi posao - priprema za sljedeći dan. To znači da, osim svakodnevnog pečenja, moramo razviti nove deserte i osmisliti nove varijacije. Dan se nastavlja kroz niz aktivnosti - od dekoracije, pakiranja do planiranja i upravljanja timom. To je dinamičan posao koji zahtijeva mnogo energije, ali je ujedno i nevjerojatno nagrađujuć", kaže nam.
Za kraj, Ružu smo pitali da s nama podijeli jedan recept, a podijelila je recept za jedan od najnovijih hitova u pekarnici Noel Bread & Deli, Cookie, koji je vrlo brzo postao omiljen među njihovim kupcima. Cookie je hrskav izvana, a mekan iznutra, a cijeli recept možete pronaći ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati