Najbolje vježbe s bučicama za cijelo tijelo

Foto: Shutterstock

PRIZNAJTE da i vi doma negdje imate bučice koje skupljaju prašinu ispod kreveta, u ormarima, na tavanima i tko zna gdje, te ste ih možda koristili svega nekoliko puta nakon kupovine i možda mislite kako nemate više što s njima raditi. Iako nemate puno rekvizita, par bučica može poslužiti za izrazito intenzivne i učinkovite treninge s kojima možete nabaciti nešto mišića i riješiti se viška kilograma.

Kada se bučice koriste u teretani, gdje postoji velik izbor drugih utega, onda one uglavnom služe za jednostavne vježbe poput biceps pregiba, potisaka za ramena i sl., međutim, s bučicama se mogu izvoditi vrlo složeni pokreti i vježbe koje će istovremeno aktivirati velik broj mišićnih skupina i tako s tek nekoliko vježbi možemo napraviti kompletan fullbody trening. Posložimo li takve vježbe
u kratke ali eksplozivne intervale kao što su primjerice tabata intervali (20 sekundi rada, 10 sekundi odmora), dobili smo odličan alat s kojim ćemo potrošiti veliku količinu kalorija i stimulirati mišiće na rast i jačanje.

Donosimo vam 5 najboljih složenih vježbi s bučicama:


1. Mrtvo dizanje s potiskom

2. Goblet čučanj


3. Sklek s povlačenjem i rotacijom

4. Swing

5. Vjetrenjača  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.