Nije lako: Pripremi formu za ljeto metaboličkim treningom!

Foto: Shuttertsock



PREOSTALO je još malo vremena do sezone u kojoj više vremena provodimo bez odjeće. Mnogi su se cijele godine na razne načine trudili dovesti u dobru formu, a neki su zabušavali, zato više ne može pomoći lagani jogging, a niti će nekoliko sklekova i trbušnjaka kod kuće spasiti stvar. Ako niste baš bili aktivni, pa vaši mišići nisu zategnuti i nosite višak masnih naslaga, morat ćete se dobro oznojiti želite li to promijeniti u kratkom roku.

Na sve lagane aktivnosti koje radite tijelo se brzo navikne, pa one nisu toliko učinkovite kada je u pitanju potrošnja kalorija i sagorijevanje masnih naslaga, a mišići se neće učvrstiti ako pred njih ne postavimo potreban izazov za koji se oni moraju prilagoditi. Upravo zato su kratkoročni pokušaji dovođenja u dobru formu često bezuspješni- trening nije dovoljno zahtijevan. No, tijelo se neće baš tako lako naviknuti na metabolički trening intervalnih krugova u kojima se izmjenjuju složene vježbe snage koje aktiviraju više mišićnih skupina odjednom, tada će tijelo gotovo svaki put biti šokirano i snažno će se aktivirati mišići i energetski sustavi. Isprobajte jedan takav trening i dajte sve od sebe:

Vježbe izvodite jednu za drugom, a prelazite na sljedeću vježbu kad zadovoljite zadani broj ponavljanja. Pauza između vježbi ne smije biti duža od 45 sekundi, a uzmite odmor između krugova 1-2 minute. Napravite 3-5 krugova.

Iskorak s pregibom i potiskom - 24 ponavljanja

Marinci - 20 ponavljanja

Zgibovi
* - 8 ponavljanja

Pliometrijski iskorak skokovi - 24 ponavljanja

Sklekovi
- 15 ponavljanja

Eksplozivno bacanje medicinke
- 20 ponavljanja

*Ako ne možete raditi zgibove zamijenite ih s nekom drugom složenom vježbom za leđa, ili ih radite uz pomoć partnera)

Pogledajte kako se izvode vježbe u videu:


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.