Vijačom do savršene figure

Foto: Shutterstock

PRESKAKANJE užeta jedan je od najboljih načina da se riješiš viška kilograma. Ovaj jednostavan komad opreme omogućit će ti intenzivan trening kojim ćeš oblikovati cijelo tijelo. U samo 30 minuta vježbe s vijačom izgubit ćeš oko 370 kalorija.
 
1. korak
 
Nabavi vijaču koja ti odgovara težinom i dužinom. Stani na sredinu užeta, a ručke rastegni prema ramenima. Ako drške ne sežu do pazuha, uže je prekratko.

2. korak
 
Nađi vježbe koje ti odgovaraju. Nije bitno ako skačeš s jednom ili obje noge, vježba ti mora biti ugodna kako bi se održao pravilan ritam. Skakanje na travi smanjit će pritisak na koljena.

3. korak
 
Počni skakati 1 do 2 minute, a zatim napravi kratku pauzu. Preskakanje vijače je intenzivna vježba, pa je moguće da ćeš nakon 60 sekundi ostati bez daha. Kad se to dogodi, napravi stanku od 10 do 15 sekundi, pa nastavi s treningom.
 
4. korak
 
Svaki drugi dan vježbaj minutu više. Cilj je doći do 15 minuta, te takav trening raditi dva puta dnevno. 
 
Savjet
 
Prije nego što počneš trenirati s vijačom, kupi odgovarajuću opremu. Odaberi udobne tenisice i odjeću koja ti neće smetati. Kratke majice su u redu, no široka majica s kapuljačom lako će se zapetljati u uže.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.