Fitness guru Shaun T.: Ova će vam vježba promijeniti život

Foto: Instagram

KOD ove vježbe rade apsolutno svi mišići.

Poznati fitness trener Shaun T. autor je poznatog programa vježbanja "Insanity" koji je zaludio svijet, a time je, među ostalim, zaradio i naziv fitness gurua.

Iako je tvorac vrlo učinkovitog intervalnog treninga visokog intenziteta, kod kojeg se izmjenjuju brzi pokreti s kraćim periodima oporavka te zaljubljenik u zdrav život i vježbanje, ni Shaunu se ponekad ne da odraditi čitav trening.


U takvim danima fitness guru otkriva svoju omiljenu vježbu zbog koje ostaje u odličnoj formi, a radi se o planku i sklekovima povezanima u jednu vježbu.

"Oni će vam promijeniti život, jer ovom ćete vježbom aktivirati baš sve mišiće u tijelu", odlučno tvrdi Shaun. No od najveće je važnosti da naučite pravilno izvoditi pokret kako se ne biste ozlijedili.

Shaun tako savjetuje da najprije započnete s plankom, a sklekove ubacite tek kada ga u potpunosti svladate. Kada u potpunosti svladate plank i možete ga držati dvije minute bez prekida, vježbi dodajte sklekove, ali pazite da vam kralježnica cijelo vrijeme ostane ravna.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.