Muffini od jaja: Najzdraviji muffini na svijetu za koje postoji milijun recepata

Foto: 123RF

JAJA su tradicionalna uskrsna jela.

A fitness ovisnici i oni koji žele smršavjeti, jaja jedu na dnevnoj bazi, no ako su vam dosadili svi načini na koje ih jedete, od tvrdo kuhanih jaja do omleta, imamo neodoljivu te brzu i finu ideju za vas.
 
 
Radi se o muffinima od ove jeftine i jako zdrave namirnice pune proteina, a recepata je toliko da svaki dan možete napraviti drugu verziju.
 
I način rada je uvijek isti: u kalupe za muffine prvo ubacite sitno nasjeckane sastojke koje želite, a zatim svaki zalijte razmućenim jajima te zapecite u pećnici.
 
 
Rajčice, paprika, kelj, špinat, šampinjoni, slanina, mrkva, sir, šunka, poriluk, tost... samo su neke od namirnica koje nam padaju napamet da ih možete ubaciti u najposebnije, ali i najzdravije muffine koji postoje.
 
 
Pecite otprilike 15 minuta na 180 stupnjeva i vaš obrok je spreman. Malo upozorenje: muffini će se polako dizati pa bacite pogled na njih svako malo kako biste bili sigurni da napreduju kako treba, a vodite računa i o tome da su neke pećnice jače, neke slabije pa nemojte ovih 15 minuta uzeti tako strogo.
 
Dobar tek!

Pročitajte više