Vrhunski treneri savjetuju kako postati (i ostati) fit

Foto:123RF, Instagram

OD KORIŠTENJA stepenica umjesto dizala do gledanja omiljene serije za vrijeme pedaliranja na statičkom biciklu, sportaši i treneri otkrivaju male fitness trikove koji funkcioniraju za njih.

Osobni trener Joe Wicks kaže kako ljudi podcjenjuju moć sna. Savjetuje da se dobro naspavate jer će u protivnom vaš trening ispaštati. "Isključite mobitel i laptop barem 30 minuta prije odlaska u krevet. Zaboravite i na TV, radije uključite neku glazbu. Nabavite masku za oči za spavanje. Možda će vam trebati vremena da se naviknete na nju, ali vjerujte mi - spavat ćete dulje i dublje", kaže Wicks.

Slavni trener savjetuje i da započnete dan velikom čašom vode. Nemojte se bojati ugljikohidrata jer oni su gorivo za naše tijelo, tvrdi Wicks.

 


Trener Dalton Wong savjetuje da napravite dnevnik vježbanja i da u njega zapisujete svaki napredak. Osim toga, možete napraviti i dnevnik prehrane. Wong kaže da on za to nema vremena pa jednostavno fotografira svaki obrok i na kraju tjedna analizira što je sve pojeo pa razmišlja što bi idućeg tjedna mogao napraviti drugačije.

Sportski psiholog Andy Lane kaže da mnogima u teretani pomaže ako gledaju televizor dok trče, bicikliraju ili hodaju. Njegov savjet je da ne očekujete uspjeh preko noći.


Trener James Crossley savjetuje da dnevno popijete barem 2-3 litre vode. Nemojte čekati da ožednite ili dehidrirate kako biste popili vodu (čaj i kava se ne računaju), kaže Crossley.



Osobni trener Frankie Holah preferira trening na otvorenom. Budite kreativni i zabavite se, postoji bezbroj mjesta na kojima možete vježbati, to ne mora biti teretana, to može biti i vaš dnevni boravak ili park.

Pip Black i Joan Murphy, osnivačice brenda Frame, savjetuju da vježbate kad god uhvatite malo vremena. I dodaju da to ne trebaju biti naporni treninzi u teretani, ponekad je dovoljno i 15 minuta kućnog vježbanja.

Joan dodaje da ona uvijek sa sobom nosi i dodatni sportski grudnjak, majicu i tajice. Jer ne želi propustiti priliku za trening zbog nepripremljenosti, piše theguardian.com.




Trener boksa Shane Collins savjetuje da vježbate plank. "Nije zabavno, nije previše pametno, ali djeluje. Namjestite štopericu na pet minuta i krenite. Naravno, nećete odmah izdržati pet minuta. Sutra ćete već izdržati dulje. Ako se trudite svaki dan, za nekoliko tjedana hvalit ćete se kako vam dobro ide", kaže Collins.
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.