Kroasani od rižinog papira novi su viralni hit, a jasno je i zašto. Imamo recept

Foto: Shutterstock

HRSKAVI kroasani mnogima su omiljeno pecivo, no što kada bi kroasani bili još hrskaviji? Upravo je to ideja iza novog TikTok trenda, kroasana od rižinog papira, koji je u kratkom vremenu postao pravi hit među slastičarima i food blogerima.

Kroasani od rižinog papira pripremaju se puno brže i jednostavnije od klasičnih kroasana, za koje je potrebno prvo pričekati da se tijesto digne, a zatim i beskonačno preklapati tijesto, pa su idealni i za početnike u kuhinji, a sve što vam je za njih potrebno je rižin papir i još par sastojaka.

Što je uopće rižin papir i za što se koristi?

Rižin papir pravi se od rižina brašna, tapioka brašna, vode i soli, a dolazi u obliku okrugle tortilje, tanke kao papir, koja se kratko umoči u vodu, a zatim se nadjene namirnicama po izboru i zarola.

>> Ovo su dućani u Hrvatskoj gdje se kupuju mazapan, tteokbokki, tamarind i buldak

Ova je namirnica posebno popularna u azijskoj kuhinji i koristi se za izradu rolica od povrća i mesa, a i kod nas je dostupna u raznim trgovinama, posebno onim koje su specijalizirane za azijske prehrambene proizvode. Možete ga pronaći, primjerice, u azijskom dućanu Rice Kakis, gdje 400 g rižinog papira košta 2.70 eura.

@misojenkitchen this is a 10/10 👏🏻🥐 #ricepapercroissant #ricepaper ♬ Juna - Clairo

Recept za kroasane od rižinog papira

Na TikToku smo pronašli recept za kroasane od rižinog papira, a za dva kroasana trebat će vam sljedeći sastojci:

  • 2 jaja
  • 60 ml mlijeka
  • 1.5 žlica šećera
  • 0.5 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žlica otopljenog maslaca
  • 1 prstohvat cimeta
  • 1 prstohvat praška za pecivo
  • 6 komada rižinog papira
  • 0.5 žlice šećera (za posipati prije pečenja)

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva, a dok se grije, u posudi razmutite jaja, pa u njih umiješajte mlijeko, šećer, ekstrakt vanilije, otopljeni maslac, cimet i prašak za pecivo. To sve zajedno dobro promiješajte pa prebacite u pliću posudu.

Sada uzmite rižin papir i jedan po jedan umočite u smjesu pa ih složite jedan na drugi (za jedan kroasan potrebna su vam tri papira). Papire zatim izrežite kao što je prikazano na videu, u obliku trokuta, a zatim ih složite i preklopite kako biste dobili oblik kroasana. Isto ponovite i s druga tri rižina papira.

Kroasane stavite na lim obložen papirom za pečenje, a zatim ih pospite šećerom. Pecite ih 30 do 35 minuta dok se ne napuhnu i ne poprime zlatnu boju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.