Mnogi ga drže na pogrešnom mjestu, evo gdje zapravo trebate držati kečap

Foto: Shutterstock

KEČAP je, uz senf i majonezu, jedan od omiljenih umaka bez kojeg ne možemo ni zamisliti da jedemo pržene krumpiriće, hrenovke, burgere i brojna druga jela. Sigurno ga imate kod kuće i sigurno ste primijetili da na je u trgovinama kečap smješten na polici, a ne u hladnjaku. Treba li onda kečap držati u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi?

Zašto neke umake treba čuvati u hladnjaku?

Većina umaka koji se mogu kupiti u trgovinama napravljeni su na način da mogu stajati na policama duže vrijeme bez kvarenja. Neki od njih mogu stajati u smočnici nekoliko mjeseci nakon otvaranja bez da se pokvare, dok se drugi moraju čuvati u hladnjaku nakon otvaranja kako im se ne bi pokvarili boja, okus i tekstura, no što je s kečapom?

Iz Heinza su nedavno otkrili gdje bi se kečap zapravo trebao čuvati, no prvo su na svojim društvenim mrežama zamolili svoje pratitelje da sudjeluju u anketi i odgovore na pitanje drže li kečap u hladnjaku ili na polici u kuhinjskom ormariću odnosno u smočnici.

A kečap?

Odgovori su bili pola-pola, a iz Heinza su odgovorili da bi se njihov kečap nakon otvaranja ipak trebao držati u hladnjaku kako bi zadržao svoj prepoznatljiv okus.

Zbog prirodne kiselosti, njihov se kečap u trgovinama nalazi na policama, a ne u rashladnom dijelu trgovine, no kako bi se očuvala kvaliteta proizvoda, kečap bi se nakon otvaranja trebao čuvati u hladnjaku, kažu iz Heinza.

>> Kečap od banane? Ne šalimo se, stvarno postoji, i to odavno. Saznajte više o njemu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.