Ovaj lagani kolač od jabuka okusom je top, piše naša čitateljica. Imamo recept

Foto: Suzana Kišiček

SEZONA jabuka je pred vratima, a prve su jabuke već stigle. Ako ih imate puno i ne želite da propadnu, iskoristite ih za pripremu ukusnih kolača, a jedan takav napravila je naša čitateljica i pohvalila se njime u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali.

"Jedan lagani kolač od mojih prvih gala jabuka i pudinga, nije estetski nešto, ali okusom je top", piše naša čitateljica Suzana Kišiček, koju su odmah pitali i za recept, a u nastavku ga i donosimo.

Lagani kolač od jabuka

Za prhko tijesto trebat će vam:

  • 200 g maslaca
  • 2 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 450 g glatkog brašna
  • prašak za pecivo
  • naribana korica limuna

Sve sastojke za tijesto pomiješajte pa tijesto dobro zamijesite i podijelite ga na dva dijela. Jedan dio stavite u hladnjak 30 minuta, a drugi u zamrzivač.

Zatim napravite nadjev od jabuka, za koji će vam trebati:

  • 1 kg jabuka
  • 4 žlice šećera
  • 1 žlica cimeta
  • 100 ml vode
  • 1 žlica gustina 

Jabuke naribajte i sve to kuhajte 15 minuta, a na samom kraju jabukama dodajte vodu i gustin, koje ste pomiješali u zasebnoj šalici. Dijelom tijesta koji ste stavili u hladnjak obložite dno posude za pečenje, a zatim na njega stavite nadjev od jabuka.

Na kraju napravite kremu od pudinga - za nju će vam biti potrebna jedna vrećica pudinga od vanilije, koji ćete kuhati prema uputama, a nakon što ga kratko ohladite, dodajte mu jedno kiselo vrhnje. 

Kremu stavite na jabuke, a zatim preko naribajte preostalo tijesto koje ste stavili u zamrzivač. Pecite na 180 stupnjeva dok kolač ne porumeni, a dok je još topao, pospite ga šećerom u prahu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.