Ručak gotov za 10 minuta: Ovu tjesteninu obožavamo, a sve sastojke sigurno imate

Foto: Shutterstock

U POTRAZI za brzim ručkovima, danas vam donosimo jedan od najbržih i najjednostavnijih - tjesteninu s umakom od krem sira i još ponekih dodataka. Kuhinja će ostati čista, a za 10-minutnu pripremu možete koristiti samo lončić za kuhanje tijesta. Osim što je jednostavno, ovakva jela uvijek volimo, umak je kremast i zasitan, a dodati mu možete što god poželite. Nedavno smo pisali o najbržim receptima za pripremu tjestenine ljeti, a inspirirati se možete ovdje

Ovakva jela zapravo potječu iz talijanskih seoskih regija, gdje su se koristili svježi sirevi za pripremu brzih i jednostavnih jela s tjesteninom. Kao i brojna druga talijanska jela, i ovo je jelo zapravo sirotinjsko, od tek nekoliko sastojaka poput sira i nešto mesa, što je u ovom slučaju panceta. Ovaj je umak vrlo sličan tjestenini Carbonara, za koju se koriste različiti sirevi, neki koriste i punomasno vrhnje, u kombinaciji s jajima i pancetom. 

Koji su sastojci potrebni

Ipak, ovaj je umak pojednostavljena verzija Carbonara umaka, a u njemu možete i improvizirati. Sastoji se od krem sira, luka, češnjaka, pancete ili nekog drugog suhog mesa po želji, krem sira, parmezana i začina, a u recept možete uključiti i neko povrće po želji poput tikvica koje će umaku dati kremastu teksturu, ili gljiva koje su odličan izbor uz kremaste umake. Obično se koristi kratka, penne tjestenina, no nećete pogriješiti s odabirom neke druge poput popularnih svrdla ili špageta koji se najčešće koriste u carbonari. 

Kako se priprema

Prvo stavite kuhati tjesteninu, a za to vrijeme pripremite umak - ili pričekajte da se tjestenina skuha, pa u istom loncu pripremite umak. Popržite luk, češnjak i pancetu, a kada je tjestenina spremna, dodajte joj krem sir, sve što se popržili na tavi, te parmezan i začine. Sve dobro izmiješajte i poslužite dok je još toplo, a možete narezati i malo svježeg peršina ili bosiljka pa posipati po vrhu. 

Cijeli recept i detaljne mjere za sastojke pogledajte ovdje i pripremite ovu brzu tjesteninu u kojoj će sigurno svi uživati. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.