Znate li koji je Hrvatima omiljeni okus sladoleda? Pistacija je tek na 4. mjestu

Foto: Shutterstock

BILO DA preferirate onaj u čašici ili kornetu, jedno je sigurno - sladoled je svima omiljena ljetna slastica, a danas ga je moguće pronaći u toliko okusa da ih je teško sve pobrojati. Ipak, ljudima su najdraži klasici poput vanilije, jagode i čokolade, a novo je istraživanje pokazalo koji su najomiljeniji okusi sladoleda u svijetu, ali i u Hrvatskoj.

U svijetu najpopularnija vanilija

Tvrtka Premier Inn provela je analizu kako bi otkrila koji su se okusi sladoleda najviše guglali u više od 190 zemalja svijeta, a uvjerljivu pobjedu odnosi vanilija, koja je omiljen okus u čak 46 analiziranih zemalja. Na drugom mjestu je napuljski sladoled, koji se obično sastoji od vanilije, jagode i čokolade, a njega biraju u čak 29 zemalja. Na trećem mjestu je još jedan klasik - čokolada.

U top 10 u svijetu još su se našli i sladoledi od jagode, pistacije, dinje, manga, matche te Rocky Road i Mint Chocolate Chip, koji su posebno popularni u SAD-u. Kada je u pitanju Europa, vanilija je i dalje na prvom mjestu, a slijede sladoled od jagode, čokolade, pistacije i dinje.

Koji okus sladoleda Hrvati najviše vole?

Ovo je istraživanje uključilo i Hrvatsku. Iako posljednjih mjeseci vlada pomama za sladoledima od pistacije, taj je okus ovdje tek na četvrtom mjestu. Čini se da Hrvati ipak najviše vole sladoled od jagode, koji je na prvom mjestu, te sladoled od vanilije, koji je na drugom.

U top 10 najboljih kod nas našli su se i sladoled od lubenice, borovnice, jogurta, dinje, smokve, manga i kokosa.

>> Ovdje se jedu najbolji sladoledi na svijetu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.