Napisao je najstrašnije horore na svijetu. Sad je objavio: Bojim se za svoj SAD

Foto: EPA

Majstor horora Stephen King se boji za svoju zemlju.

Napisao je to u objavi na X-u (bivšem Twitteru). "Bojim se za svoju zemlju", napisao je kratko pisac dan nakon pucnjave na Donalda Trumpa i reakcija na taj događaj. Ispod objave oglasili su se brojni simpatizeri Donalda Trumpa te napali pisca. "Odseli se ako te strah", "Ti i ljudi kao ti ste horor za ovu zemlju", "Pa nastavi podržavati Bidena pa će te i imati čega biti strah", prijetili su.

Bidenovi simpatizeri su mu pak poručili: "Podrži Bidena i spriječi horor u našoj zemlji!" U komentarima se oglasio i Elon Musk, vlasnik X-a. "Hahaha", napisao je kratko.

>>Ova knjiga Stephena Kinga povučena je iz prodaje i nikad više neće biti tiskana

Inače, King je prije toga objavio da je oružje kojim je napad počinjen isto ono koje "Trump i republikanci žele obraniti". Tjedan dana prije događaja javno je pozvao Joea Bidena da odustane od kandidature i prepusti mjesto nekom mlađem. "To je u interesu SAD-a", poručio je.

Tko je Stephen King?

Stephen King, rođen 21. rujna 1947. u američkom Portlandu, jedan je od najpoznatijih suvremenih pisaca horora, nadnaravne fikcije, trilera i fantastike. King je završio studij engleskog jezika na Sveučilištu u Maineu 1970. godine. Početkom 1970-ih radio je kao učitelj, dok je u slobodno vrijeme pisao.

Prvi veliki uspjeh postigao je 1974. godine romanom Carrie, koji je odmah postao hit i kasnije je adaptiran u film. Ovaj uspjeh omogućio mu je da se potpuno posveti pisanju.

Njegovi najpoznatiji romani uključuju Isijavanje (The Shining), Ono (It), Groblje kućnih ljubimaca (Pet Sematary) i Zelenu milju (The Green Mile). Mnoga njegova djela adaptirana su u filmove, televizijske serije i miniserije, čime je postao kulturna ikona u žanru horora.

Kingova djela često istražuju teme borbe između dobra i zla, malih zajednica i nadnaravnih prijetnji te ljudske psihe suočene s ekstremnim situacijama. Njegov stil pisanja poznat je po detaljnom karakteriziranju likova i stvaranju intenzivnog osjećaja straha i napetosti.

King je dobitnik brojnih nagrada, uključujući Bram Stoker Award, World Fantasy Award i British Fantasy Society Award. Iako se povukao iz aktivnog pisanja u ranim 2000-tima, i dalje povremeno objavljuje nova djela i sudjeluje u projektima adaptacije svojih knjiga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.