Televizija iz BiH snimala u Dubrovniku, turist iz Međugorja: Puno je tu kamenja

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL (na fotografijama nije osoba iz članka)

Ekipa TV kuće PROTV iz Bosne i Hercegovine nedavno je objavila prilog o Dubrovniku, u kojem je istaknula ljepote grada te njegove znamenitosti, ali i osvrnula na cijene te napomenula kako postoji popust za domaće stanovnike. 

Tijekom šetnje Dubrovnikom razgovarali su s nekoliko prolaznika, a među njima je bio i turist iz Međugorja koji je nasmijao izjavom o gradu. 

"Drevan je to grad, strašno puno kamenja" 

"Drevan je to grad, strašno puno kamenja i po zemlji i naokolo oko nas. Turista je i previše, stvarno je previše turista. Raduje me da ima ljudi, isključivo su stranci ovdje. Zašto? Nemam pojma!" rekao je pa objasnio kako nije prvi put u Dubrovniku. 

"Navratim ponekad, potrošim dva-tri sata, malo prošetam... Ovo vrijeme... Uistinu je vruće, ali ovako, u smiraj dana, može se nešto i doživjeti ovdje, ali previše je stranaca. Znači, imaju potrebu da dođu i da vide Dubrovnik, znači, sve u superlativu, u redu! Dubrovnik kao Dubrovnik...", komentirao je. 

"Trebam prodati dulum zemlje da bih proveo dva-tri dana u Dubrovniku" 

"Nemam pojma što bi me se moglo dojmiti?! Sve sam to vidio, ali evo, sad u zadnje vrijeme, danas i jučer sam doživio i baš sam iznenađen s cijenama koje su ovdje... Ne znam može li to svatko priuštiti? Je li ovi stranci išta jedu i piju ovdje?! Danas sam s ekipom uspio sjesti, popiti piće i pojesti... Ne može to sigurno svatko... Jedan moj prijatelj kaže: Trebam prodati dulum zemlje da bih proveo dva-tri dana u Dubrovniku! nastavio je. 

O dubrovačkim zidinama 

"Za zidine treba imati dodatnih novaca, ja to znam, ali sam imao sreću prošle godine... Imam prijatelja ovdje u Dubrovniku pa kad je ona tehnika, kad je manje naroda... A i ne znam kad se popnem gore, šta bih sve trebao vidjeti?!" kaže. 

"Cijene tamo su opća opasnost" 

"Ljudi su oduševljeni, hodaju i to uljudno plate. Jedino što sam ovdje u Dubrovniku zamijetio, recimo, rijeka Ombla je najkraća, 33 metra, to je njezin tok... Ali, to ću otići posjetiti, samo ne znam hoću li ići gladan tamo... Mislim da su i cijene tamo opća opasnost", komentirao je u snimci koja je kasnije izbrisana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.