Bara za Index: Belinho ostaje u Dinamu, sve smo dogovorili

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

DOŠLO je do preokreta u slučaju Dinamovog Belinha (15). Igračev menadžer Andy Bara potvrdio je Indexu kako mladi Brazilac ostaje u Dinamu do daljnjega i da su svi nesporazumi oko jednog od najtalentiranijih Dinamovih klinaca izglađeni. Podsjetimo, Dinamo je dječakovom ocu poštom poslao ugovor prema kojem bi on zarađivao 400 eura mjesečno, što je razljutilo i oca i Belinhove menadžere Andyja i Dennyja Baru.

No, Bara i Dinamov sportski direktor Marko Marić su u jako dobrim privatnim odnosima. Kad se rasplamsala priča oko Belinha, Marić je pozvao Baru na sastanak do kojeg je i došlo i na njemu je odlučeno da Belinho ne ide nikamo iz Maksimira, iako predloženi ugovor neće potpisati.

Marić i Bara su prijatelji

"Marka Marića poznajem od devete godine, kad smo zajedno počeli igrati, a igrali smo skupa do 18. godine. On je u mojoj kući spavao stotinu puta, ja stotinu puta u njegovoj. Istina je da ja nisam bio u najboljim odnosima s Dinamom zbog nekih prošlih poslova u kojima mi je Dinamo ostao dužan, ali kad me Marko pozvao na sastanak, nisam ga mogao odbiti", rekao nam je Bara i nastavio:

"Belinho ostaje u Dinamu i to je od prvog dana želja svih nas jer Dinamo je ipak - Dinamo. Dogovor je da stvari dalje idu svojim tokom, da se Belinho nastavi razvijati pa ćemo ponovno sjesti kad se igrač približi prvoj momčadi i onda dogovarati uvjete. Belinho je sretan što ostaje, sretna je i njegova obitelj i to je sigurno najbolje za sve u ovoj priči."

Dinamo ne može Belinhu ponuditi veći ugovor

Dinamo je promjenom uprave uveo novu kategorizaciju mladih igrača i klincima Belinhove dobi ne nude se ugovori veći od 400 eura mjesečno i tu nema iznimki. Dinamo je teoretski mogao povećati ponudu, ali onda bi imao problem s Belinhovim vršnjacima, čiji roditelji bi se s pravom pitali zašto je on jedini koji ima veću plaću.

Mali Brazilac nastavlja biti član Dinamove škole, neće primati nikakvu plaću, ali će Bara i Marić biti u stalnom kontaktu oko njegove budućnosti. Postoji i neka varijanta da Dinamo Kustošiji pošalje nekog igrača na posudbu, ali što bi se reklo, o tom - potom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.