Hrvatski reprezentativac u rekordnom transferu mijenja klub?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKI reprezentativni stoper Marin Pongračić (26) pred odlaskom je iz Leccea. Pongračić je odradio jako dobru sezonu u talijanskom prvoligašu, a okrunio ju je s dva nastupa u početnoj postavi na Europskom prvenstvu. Već tjednima se piše o interesu drugih klubova, a prema talijanskim izvorima, najkonkretnija je Bologna, koja će u nadolazećoj sezoni igrati u Ligi prvaka. U Bologni Pongračića vide kao zamjenu za Riccarda Calafiorija, koji je blizu transfera u Arsenal.

U Lecceu su, pak, odredili cijenu za hrvatskog stopera. Quotidiano Di Puglia, lokalni medij iz Leccea, tvrdi da klub na Pongračiću želi zaraditi 20 milijuna eura. Ostvari li se takav transfer, Pongračić bi postao najveća prodaja u povijesti Leccea. Trenutno rekord drži Morten Hjulmand, koji je lani prešao u Sporting za 19.5 milijuna eura.

Ipak, Talijani pišu da će se Lecce vjerojatno morati zadovoljiti s nešto nižim iznosom. Pongračić ima još dvije godine na aktualnom ugovoru, no želi se vratiti igranju za jače klubove nakon što je ranije u karijeri bio u Borussiji Dortmund, a nastupao je i za mlađe kategorije Bayerna. U Lecce je došao 2022. na posudbu iz Wolfsburga, a Talijani su ga godinu poslije otkupili za 1.6 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.