Takuro Kaneko ima novi klub. Ostao je u Europi

Screenshot: X

TAKURO KANEKO vrlo je brzo pronašao novi europski klub nakon što je krajem lipnja napustio Dinamo. Japanac koji je u Maksimiru igrao na posudbi iz Sappora i koji je htio ostati u hrvatskom prvaku, novi je igrač Kortrijka. Ugovor s 26-godišnjim desnim krilom potpisan je do kraja sezone 2026./27, potvrdio je belgijski klub.

Kaneko je prošlu sezonu igrao za Dinamo, u koji je stigao kao jedan od prvih igrača koje su zajedničkim snagama skautirali i doveli Marko Marić i Dario Šimić, a donekle i Igor Bišćan. Iz kluba je otišao prije 20-ak dana nakon što se klubovi nisu usuglasili oko visine odštete.

Dinamo je za otkup ugovora ponudio 600.000 eura japanskom klubu. Kanekova želja bila je ostati u hrvatskom prvaku, no došlo je do rastanka. Prema inicijalnom dogovoru, Dinamo je Kaneka mogao otkupiti za 1.1 milijun eura. Kaneko je za Dinamo nastupio u 41 utakmici. Zabio je pet golova i dodao šest asistencija, sudjelujući u Dinamovom osvajanju SuperSport HNL-a i SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.