Djelatnik Hitne: Ubojica je mogao pucati na kolegu, a Beroš samo hoda po bolnicama

Screenshot: Nova TV

Tomislav Petrušić iz udruge Hitna 194 je za Dnevnik Nove TV komentirao ulogu djelatnika Hitne pomoći nakon pokolja u Daruvaru te je prozvao ministra zdravstva Vilija Beroša.

Hitna je dobila poziv na intervenciju, a pritom su znali samo lokaciju - dom za starije i nemoćne. Dok su se vozili, dobili su informaciju da je riječ o tučnjavi, ali su na mjestu događaja zatekli krvoproliće.

"Nama je to nevjerojatno. Komunikacija je zakazala po drugi put u ovom mjesecu i naši ljudi su došli na intervenciju na kojoj su bili izloženi mogućnosti da i sami budu ranjeni", rekao je Petrušić te odgovorio na pitanje što se dogodilo prvi put: "Bila je intervencija u Bjelovaru. Nisu znali gdje idu i došli su u stan u kojem su bile dvije ustrijeljene osobe."

Ponovo je napomenuo da su djelatnici Hitne pomoći i sami mogli stradati. "Da je ubojica ostao tamo i da je imao namjeru još nekoga ubiti, prvi bi bio naš kolega ubijen", ustvrdio je.

U normalnim zemljama, ustvrdio je Petrušić, djelatnici bi nakon ovakve intervencije bili poslani kući. "Nažalost, oni su odradili cijelu smjenu. Odmah su imali poziv na drugu intervenciju. Oni su radili do 19 sati, oni su profesionalci koji svoj posao rade najbolje što mogu i što znaju", rekao je.

Prozvao Beroša

Ministar zdravstva Vili Beroš u Pakracu je posjetio ranjene, ali u Daruvar nije stigao niti je posjetio djelatnike Hitne pomoći.

"Baš su kolege komentirale da je komotno mogao doći i ovdje da posjeti kolege koje su danas poprilično riskirale svoj život. Nažalost, očito je da ministar hoda samo po bolnicama i KBC-ovima, a Hitna je zadnja rupa na svirali", zaključio je Petrušić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.