Izvor: Biden se odjednom preko noći predomislio. Bijela kuća je šokirana

Foto: EPA

Američki predsjednik Joe Biden još u subotu navečer planirao je ostati u predsjedničkoj utrci, no danas popodne rekao je višem osoblju da se povlači, rekao je izvor upoznat sa situacijom. "Sinoć je poruka bila da se nastavlja sa svime, punom brzinom naprijed", rekao je je izvor Reutersu, pod uvjetom anonimnosti. "Oko 1:45 danas poslijepodne predsjednik je rekao svom timu da se predomislio."

Odluka je zatekla veći dio osoblja Bijele kuće, nekoliko ih je reklo da su šokirani predsjednikovom objavom u vrijeme dok se oporavlja od covida-19 u svome domu u Rehoboth Beachu u saveznoj državi Delaware. Boreći se s kašljem, 81-godišnji Biden proveo je vikend pod pritiskom demokrata da napusti utrku.

Posebice ga je razljutila bivša predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi, za koju su Bidenovi savjetnici slutili da organizira kampanju pritiska na Bidena da se povuče.

Nekoliko sati prije objave, Bidenova kampanja nijekala je izvješća da se predsjednik planira povući. "To je neistina. I smatram da je pogrešno davati pažnje ovom narativu", rekao je zamjenik voditelja Bidenove kampanje Quentin Fulks u emisiji "The Weekend" na televiziji MSNBC u nedjelju ujutro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.