Otac u Australiji skočio pod vlak kako bi spasio kćeri. Poginuo je, jednu kćer spasio

Screenshot. CCTV

Jedan je otac u Australiji smrtno stradao u naletu vlaka zajedno s dvogodišnjom kćeri. Muškarac je bio na peronu sa svojim kćerima blizankama i njihovom majkom kada su se kolica u kojima su sjedile blizanke otkotrljala na tračnice.

Vlak se približavao peronu na stanici Carlton u Sydneyju, a tata je skočio na tračnice kako bi spasio svoje djevojčice nešto iza podneva. Kad je policija stigla na stanicu samo nekoliko minuta kasnije, čuli su plač koji je dopirao ispod vlaka.

Policajci su uspjeli spasiti jednu blizanku, ali drugo dijete i njenog oca usmrtio je vlak. Majka nije ozlijeđena, ali je s perona gledala stravičan incident u kojem je vlak udario njenog 40-godišnjeg supruga i kolica s djevojčicama. Majka i preživjela kći odvezene su u bolnicu na pregled.

Stradali muškarac identificiran je kao Anand Runwal. Bio je sa suprugom Poonam i njihovim kćerima - koje nisu imenovane - kada se incident dogodio. Anand i Poonam iz Indije su se u listopadu 2023. preselili u Australiju. Poginuli otac he radio u IT industriji u sjevernom Sydneyju. Sada ga javnost slavi kao heroja zbog pokušaja da spasi blizanke.

"Dao je život kako bi spasio djecu"

Premijer Novog Južnog Walesa (NSW) Chris Minns odao mu je počast rekavši: “Dao je vlastiti život kako bi pokušao spasiti svoju djecu. Ovo je vrlo težak i tužan dan za zajednicu St. George i za tu obitelj iz područja Kogarah”. Oca je također pohvalio policijski nadzornik NSW-a Paul Dunstan, koji je rekao: “Ponio se kao požrtvovni roditelj i pokušao spasiti svoje dvije male kćeri. To ga je koštalo života, ali bio je to nevjerojatno hrabar i herojski čin”.

Dunstan je dalje pojasnio da o majci brine obitelj: “Ima podršku svojih prijatelja i obitelji, ali očito je u stanju šoka i teško joj je prihvatiti ono što se danas dogodilo”.

Izvršni direktor tvrtke Sydney Trains, Matt Longland, objasnio je da su strojovođe vlaka bile iskusne: “Oprezno se približavao postaji. Naši vozači upućeni su na takvu vožnju kako bi bili sigurni da nema incidenata na peronu. Ovakvi incidenti su nevjerojatno rijetki i apsolutno tragični”.

Jedna djevojčica čudom preživjela

Vlak je bio na putu od Cronulle do Bondi Junctiona i nije se trebao zaustaviti na stanici na kojoj se dogodila tragedija. Pokrenuta je istraga koja će ispitati kako je došlo do tragičnog incidenta, a bavit će se brzinom vlaka i time kako su dječja kolica završila na tračnicama.

Lauren Langelaar svjedočila je tragediji i progovorila je za Daily Mail Australia o onome što je vidjela: “Potrčala sam pomoći majci jer sam čula kako vrišti dok je gledala dolje na tračnice. Sve se dogodilo vrlo brzo. Bila sam na peronu dok je majka plačući dozivala svoju djecu i muža ispod vlaka”.

Lauren je dodala da djevojčica koja je nekim čudom preživjela nesreću nije imala ozljeda. Rekla je i da je netko pokušao upozoriti strojovođu mahanjem, ali lokomotiva nije trebala stati na toj stanici, pa je bilo malo šanse da će se zaustaviti na vrijeme.

Što se tiče načina na koji su kolica pala na tračnice, policija navodno ispituje mogućnost da ih je odnio nalet vjetra.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.