Ovo je prva reakcija Kamale nakon što ju je Biden podržao da se sučeli s Trumpom

Foto: EPA

Oglasila se aktualna američka potpredsjednica Kamala Harris nakon što je predsjednik Joe Biden objavio da ipak odustaje od utrke za novi mandat i podržao Harris kao kandidatkinju demokrata za sraz s Donaldom Trumpom.

"Počašćena sam što me predsjednik podržava i moja je namjera zaslužiti i osvojiti ovu nominaciju", poručila je.

Zahvalila je Bidenu na njegovom "izvanrednom vodstvu" i što je napravio "nesebičan i patriotski čin" povlačenjem iz utrke. 

"Čast mi je što me predsjednik podržava i moja je namjera zaslužiti i osvojiti ovu nominaciju. Učinit ću sve što je u mojoj moći da ujedinim Demokratsku stranku - i ujedinim našu naciju - da porazim Donalda Trumpa i njegov ekstremni program Projekta 2025. Imamo 107 dana do dana izbora. Zajedno ćemo se boriti. I zajedno ćemo pobijediti", kazala je Harris.

Demokrati će održati nacionalnu konvenciju sljedećeg mjeseca u Chicagu kako bi službeno izabrali stranačkog kandidata za predsjedničke izbore u studenom.

"Ovim nesebičnim i domoljubnim činom predsjednik Biden čini ono što je radio tijekom svoje životne službe: stavlja američki narod i našu zemlju iznad svega", rekla je Harris.

Završila je napomenom da je do izbora ostalo još 107 dana.

Tko je sve podržao Kamalu Harris

Harris je, nakon Bidena, dobila snažnu potporu još jednog bivšeg američkog demokratskog predsjednika - Billa Clintona.

Bill Clinton i bivša državna tajnica Hillary Clinton dali su joj podršku da naslijedi Joea Bidena na mjestu predsjednika riječima da im je "čast pridružiti se predsjedniku u podržavanju potpredsjednice Harris".

Predsjednik Barrack Obama odao je priznanje Bidenu, ali nije se izjasnio po pitanju potpore kandidaturi Kamale Harris.

Zastupnik Ted Lieu, potpredsjednik Kluba demokrata u Zastupničkom domu, prvi je član demokratskog vodstva u Zastupničkom domu koji je podržao potpredsjednicu Kamalu Harris kao nasljednicu predsjednika Joea Bidena.

"Prije četiri godine bio sam prvi član Kongresa koji je podržao Kamalu Harris", napisao je kalifornijski zastupnik u izjavi. “Čast mi je ponovno podržati @KamalaHarris za predsjednicu.”

Nakon Lieua i voditelj Bidenove kampanje zastupnik Jim Clyburn, dugogodišnji saveznik i prijatelj predsjednika Joea Bidena, podržao je potpredsjednicu Kamalu Harris za predsjednicu.

"Ponosan sam što slijedim njegovo vodstvo u podršci njezinoj kandidaturi - da ga naslijedi kao kandidatkinja Demokratske stranke za predsjednika 2024.", napisao je Clyburn u izjavi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.