Šef HSU-a o pokolju u Daruvaru: Ubojica je moj bivši suborac

Foto: Goran Stanzl,Damir Spehar/PIXSELL

Veselko Gabričević, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, komentirao je današnji pokolj u Daruvaru. 

Podsjetimo, 51-godišnji Krešimir Pahoki je jutros ušao u Dom za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru. Ubio je šest osoba. Udaljio se s lokacije, ali su ga policajci uhitili u blizini jednog kafića. 

"S neopisivim žaljenjem sam primio strašnu vijest"

"Svaki gubitak ljudskog života najveća je tragedija i neopisiva bol najbližoj rodbini i prijateljima. Nažalost današnji masakr u Daruvaru svojom bestijalnošću i načinom na koji je izvršen više je od toga. Hladnokrvno oduzevši život nemoćnim i starijim osobama te ustrijelivši i one koji se bespoštedno žrtvuju i pružaju im njegu vrhunac je svireposti i bešćutnosti. 

Stoga sam s neopisivim žaljenjem primio ovu strašnu vijest te ovim putem izražavam najiskreniju sućut obiteljima stradalih u domu za starije osobe u Daruvaru. Imajući na umu i kako je ubojica moj bivši suborac, pripadnik vojne policije pozivam još jednom sve branitelje da potraže pomoć nadležnih institucija kako se nešto slično ne bi ponovilo. 

Uzimajući u obzir ovaj događaj očigledno je kako moja obveza kao saborskog zastupnika prema našim sugrađanima starije životne dobi zahtijeva kontinuirano djelovanje i akciju i zasigurno je kako u tome neću posustati. Na kraju ponovno upozoravam kako oružje nije igračka te svima još jednom izražavam najdublju sućut", poručio je Gabričević.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.