Šefica američke Tajne službe došla u Kongres. Zastupnica joj rekla: "Puni ste go*ana"

Screenshot: YouTube

Odgovori ravnateljice američke Tajne službe Kimberly Cheatle tijekom saslušanja o pokušaju atentata na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa izazvali su bijes mnogih zastupnika u Kongresu.

Cheatle se danas pojavila pred Odborom za nadzor Predstavničkog doma kako bi odgovorila na pitanja o pokušaju atentata na Trumpa koji se dogodio 13. srpnja na predizbornom skupu u Butleru u Pennsylvaniji.

Cheatle odbila dati informacije o broju agenata na događaju

Podsjetimo, 20-godišnji Thomas Matthew Crooks zapucao je na bivšeg predsjednika, pri čemu ga je pogodio u uho. Crooksa je kasnije ubila tajna služba, dok je jedan sudionik skupa preminuo od zadobivenih ozljeda, a dvoje ih je bilo u kritičnom stanju.

Demokratski zastupnik je tijekom današnjeg saslušanja upitao Cheatle koliki je broj agenata tražen za događaj, u usporedbi s brojem koji je dodijeljen. "Ne olakšavate nam ovo", naglasio je Brown nakon što je Cheatle odbila dati dodatne informacije o broju agenata.

Republikanska zastupnica Nancy Mace također je kritizirala Cheatle. Postavila joj je niz pitanja, inzistirajući na jasnim odgovorima "da ili ne". Zanimalo ju je kako je Cheatleina uvodna izjava Odboru procurila u medije prije početka saslušanja. Cheatle je uzvratila da ne zna kako se to dogodilo, na što joj je Mace rekla: "Puni ste govana." 

Predsjednik Odbora: Imamo još puno pitanja

Demokratska zastupnica Alexandria Ocasio-Cortez kritizirala je Cheatle zbog njezina plana da će potpuno izvješće o incidentu biti dovršeno za 60 dana. "Ideja da će izvješće biti finalizirano za 60 dana jednostavno nije prihvatljiva. Prošlo je 10 dana od pokušaja atentata na bivšeg predsjednika. Morate dati odgovore", navela je. 

Predsjednik Odbora za nadzor Predstavničkog doma James Comer također je pozvao Cheatle da bude konkretnija u odgovorima. "Odgovorili ste na više pitanja novinaru ABC-ja nego članovima Kongresa", upozorio je. 

"Imamo još puno pitanja. Američki narod zahtijeva da dobijemo odgovore na ta pitanja i to je svrha ovog današnjeg saslušanja, tako da sam siguran da će se mnoga pitanja koja su bila postavljena ponovno postaviti i nadam se da možemo dobiti neke odgovore na ta pitanja. Snažno vas molim da odgovorite na ta pitanja", dodao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.