5 fitness trikova za početnike

Foto: Shutterstock
 
POSTIZANJE fit forme nije lak posao. Potrebno je promijeniti način života, naći odgovarajuće treninge, te se pridržavati određenih pravila.
 
Donosimo ti nekoliko trikova koji će ti pomoći da što lakše prebrodiš navikavanje na redovite treninge i zdrav život!
 
1. Prije treninga pij kavu
 
Kofein nam pomaže pri gubljenju kalorija, te utječe na glikogen, spremište glukoze koju koriste mišići, tako da duže ostanemo aktivni.
 
2. Vježbaj prije svakog obroka
 
Barem 60 sekundi vježbanja prije obroka može učiniti čuda za tvoju figuru. To se događa zahvaljujući molekuli GLUT4, koja unosi glukozu u mišićne stanice, pa će malo treninga prije i poslije jela omogućiti glukozi da dođe do mišićnih, a ne masnih stanica.
 
3. Isprobaj vježbe za cijelo tijelo
 
Vježbe za određeni dio tijela možda će prije donijeti vidljive rezultate, no početnici bi trebali raditi vježbe koje istovremeno utječu na više mišićnih skupina - tako ćeš sagorjeti puno više kalorija u manje vremena.
 
4. Zapisuj vježbe
 
Ako želiš odlične rezultate, morat ćeš bilježiti vježbe kako se ne bi prečesto ponavljale. Ponavljanjem istih pokreta nećeš napredovati jer se tijelo brzo navikne na trening. Probaj s dodavanjem težih utega, povećaj broj ponavljanja ili počni vježbati na drugačijim spravama.
 
5. Trening završi čokoladnim mlijekom
 
Ukusno čokoladno mlijeko jedan je od najboljih trikova za početnike. Čaša ovog napitka bogatog proteinima i ugljikohidratima pomoći će mišićima nakon treninga, no ipak pripazi da ne pretjeraš sa šećerom ili zaslađivačem.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.