Video: Žestok trening za žene

Foto: Shutterstock


U KOMBINACIJI sa vježbama snage i jakosti trebali bi dodatno uključiti i nekakav oblik cardio treninga. Žene većinom odabiru lagane aktivnosti koje dugo traju kao primjerice joggiranje, bicikliranje, orbitrek, hodanje na pokretnoj traci i sl. Takav oblik cardio treninga i nije toliko učinkovit kada je u pitanju sagorijevanje masnih naslaga i učvrščivanje mišića.


Puno veći učinak napravit će kraći, ali puno teži trening u kojem se isto tako rade vježbe snage ali u kratkim intervalima koji se izmjenjuju s intervalima odmora. Takav trening će potaknuti mnoge procese oporavka koji će još dugo nakon treninga koristiti masti za dobivanje energije, a isto tako doprinjet će "tvrdoći" i "tonizaciji" mišića.

U videu možete pogledati demonstraciju jednog takvog, malo žešćeg, treninga za žene koji će aktivirati čitavo tijelo. Prikazan trening više je primjeren za već bolje utrenirane rekreativke. Ukoliko si početnica, prilagodi neke vježbe sebi i treniraj po istom principu kako bi učinak bio maksimalan.

Isprobajte ovaj trening koristeći intervale 20-20 ili 20-30 (rad-odmor) sekundi, ili uzmite više vremena za odmor ako je takav tempo previše zahtjevan za vas.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.