U riječkom azilu trenutno je oko 25 štenaca, ove subote ih možete upoznati

Foto: Društvo za zaštitu životinja Rijeka

RIJEČKI azil za pse u subotu 13. srpnja 2024. kod Konta organizira druženje sa štencima.

"Trenutno brinemo o oko 25 štenaca, a u vrijeme godišnjih odmora broj udomljavanja svake godine drastično padne. Najesen štenci koje predstavljamo u subotu više neće biti tako maleni, slatki i pufasti pa će zapeti u azilu. Zasjenit će ih neki novi štenci koji će tražiti dom", izjavila je Savina Gruičić iz Društva za zaštitu životinja Rijeka.

"Cilj nam je udomiti što više štenaca, kako ne bi u azilu dočekali odraslu dob. Ljudi se inače puno češće odlučuju za udomljavanje vrlo mladih štenaca, za razliku od onih koji imaju oko godine dana", napomenula je.

Inače, ovakve akcije često organiziraju, ali ovo je prvi koji će biti posvećen isključivo štencima. Ove godine planiraju još nekoliko sličnih događaja.

Stižu i dva posebna gosta

Azil je pozvao sve zainteresirane, ljubitelje pasa i one koji razmišljaju o udomljavanju, da im se pridruže na ovom veselom događanju i iskoriste priliku za maženje i upoznavanje njihovih štićenika.

Stižu i posebni gosti - trener za pse Kristijan Orešković i dr.med.vet. Mladen Mirić. Trener Orešković govorit će o odgoju štenaca, o tome kako se najbolje nositi s eventualnim problemima tijekom perioda odrastanja štenca i kao biti odgovoran vlasnik, a dr. Mirić posjetiteljima će davati medicinske savjete kako bi njihovo štene imalo dug, sretan i zdrav život.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.