"Dobar izbor": Nova HRT-ova komentatorica odabrala savršene igrače po kategorijama

Foto: Screenshot HRT Sport

Tihana Nemčić Bojić, hrvatska nogometna trenerica, složila je prema svom mišljenju popis savršenih igrača po određenim nogometnim kategorijama.

Najbolji je napadač lijevom nogom, smatra Tihana, Lionel Messi. Cristiano Ronaldo je pak, kaže, najbolji napadač desnom nogom. Najbrži nogometaš je Thierry Henry, a najsnažniji Virgil van Dijk, navodi. Najbolji u dodavanju lopte prema njoj je Kevin De Bruyne. U tehnici (načinu kretanja igrača) je najbolji Neymar, a najveću nogometnu inteligenciju ima Xavi, rekla je Tihana.

Njezin odabir, naravno, izazvao je reakcije dežurnih komentatora. Neki su ispod videa koji je objavio HRT Sport pisali da bi oni izabrali druge nogometaše za ove kategorije, dok su se neki složili s Tihanom.

"Čak i dobar izbor, bolji od ovih muških koji su na tri mjesta stavili Modrića", "Modrić ispred Xavija", "Od svih ovih stručnjaka ni jedan se nije sjetio pravog Ronalda", "Prvi put normalan odgovor", "Dobro je cura rekla", "Tihanu ubacit u stožer umjesto Olića pa da vidite kako, kada i zbog čega se radi presing", neki su od komentara.

"Žena je skroz OK i kuži se u nogomet bolje od ogromne većine životno neostvarenih, dežurnih pljuvača po portalima", napisao je jedan gledatelj, koji se suprotstavio nekolicini šovinista kojima je Tihanina pojava već ranije zasmetala.

Tihana je doktorirala nogomet

Podsjećamo, Križevčanka Tihana Nemčić Bojić nedavno je oduševila gledatelje HRT-a kao nova komentatorica u emisiji Euro 2024., kamo je došla kao zamjena Jošku Jeličiću. 

Osim što je prva sportska komentatorica na HRT-u, Tihana je i prva žena u Hrvatskoj koja je bila glavna trenerica muške nogometne ekipe. To je bio nogometni klub Viktorija Vojakovac kraj Križevaca, koji je trenirala 2012. godine, nakon kraja igračke karijere u futsalu zbog ozljede koljena. O njoj su u to vrijeme pisali i Britanci, odnosno Daily Mail. Iste godine bila je i finalistica za Miss sporta.

Tihana je profesorica s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu koja je doktorirala nogomet. Igrala je nogomet do 2008. godine, kad je zbog teške ozljede s 20 godina morala prestati.

Prebacila se na futsal te je paralelno počela i studirati. Igrala je nekoliko godina u Italiji, a u Cagliariju je završila karijeru nakon još jedne ozljede. Svojevremeno je nastupala i za hrvatsku žensku reprezentaciju. Uz Danijela Pranjića vodila je NK Trnje. Ima FIFA-inu Pro licencu, što znači da može trenirati bilo koji klub u bilo kojoj ligi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.