Lucija je diplomirala na temu Baby Lasagne. Pogledajte marionetu koju je napravila

Foto: Lucija Čajko

Lucija Čajko na Učiteljskom je fakultetu za temu diplomskog rada odabrala - Baby Lasagnu. Osim teorijskog dijela rada, izradila je i marionetu njegovog lika. Poslala nam je fotografije i snimku marionete te govorila o svome radu.

Napravila je marionetu Baby Lasagne

"Kad sam birala temu diplomskog rada, znala sam da želim da se rad sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Tema diplomskog rada je bila: Lutka marioneta, povijesni prikaz i izrada. Na ideju za to sam došla upravo zato što sam na Učiteljskom fakultetu imala pojačani likovni. Stoga sam htjela izraziti svoju kreativnost na neki način", kaže nam Lucija. 

 

Nakon što je napisala teorijski dio trebala je odlučiti koga će lutka predstavljati, a kako je u tom trenutku vladala Rim Tim Tagi Dim euforija, odabrala je hrvatskog eurovizijskog predstavnika Marka Purišića, koji je poznatiji kao Baby Lasagna.

"Krenula sam razmišljati o izradi u trenutku kada je Eurosong euforija bila na vrhuncu te sam razmišljala pa zašto ne bih napravila Baby Lasagnu, nema osobe koja nije čula za njega. Tako je sve počelo", rekla je.

Zabavan, ali zahtjevan proces

Proces je, napominje, bio vrlo zahtjevan.  

"Prvo sam nacrtala skicu, zatim tehnički crtež marionete. Prikupila sam sve alate i materijale koji su mi bili potrebni. Trebalo mi je otprilike dva do tri mjeseca intenzivnog rada da završim cijeli diplomski rad. Vremenski mi je jednako trajalo i pisanje teorijskog dijela i praktični dio", ispričala je. 

"Izrada marionete bio je jedan od zabavnijih procesa koje sam dosad radila, ali i opasnijih jer sam koristila alate koji čovjeka, ako ih ispravno ne rabi, mogu ozlijediti", zaključila je Lucija, kojoj su omiljeno jelo lazanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.