Židovi bijesni zbog adidasove kampanje, kompanija se ispričala

Foto: Instagram

Model Bella Hadid glavno je lice nove kampanje adidasovog modela tenisica SL 72. Ove su tenisice bile dizajnirane za Olimpijske igre u Münchenu 1972. Na tim Olimpijskim igrama palestinska teroristička skupina Black September otela je i ubila izraelske natjecatelje i trenere.

Bella je poznata po svojim propalestinskim stavovima koje ne skriva od javnosti, stoga je cijela kampanja izazvala reakciju židovskih skupina koje su se pobunile zbog angažiranja poznate manekenke.

Adidas se ispričao

Adidas se odmah ispričao te poručio da nije bilo namjerno. "Svjesni smo da postoji poveznica s tragičnim povijesnim događajima iako je potpuno nenamjerna, ispričavamo se za bilo kakvu uzrujanost ili uznemirenost koju smo uzrokovali. Kao rezultat toga, revidiramo ostatak kampanje", poručili su iz kompanije, piše USA Today.

Podsjetimo, Bella i Gigi Hadid, čiji je otac palestinski nekretninski tajkun Mohamed Anwar Hadid, bile su glasne u svojoj podršci Palestini. Bella često dijeli objave na Instagramu posvećene upravo sukobu. U svibnju je napisala da je "slomljena zbog gubitka palestinskog naroda i nedostatka empatije koja dolazi od vladinih sustava širom svijeta". Slavne manekenke donirale su milijun dolara za pomoć Palestincima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.