Hrvatski poslodavac nije mogao vjerovati kakvu je prijavu dobio: "Ovo mora u arhivu"

Foto: Shutterstock

Zanimljiva prijava za posao osvanula je na LinkedInu i pokrenula raspravu.

"Zanima me posao,ne volim pisati te CV,jer većina poslodavac na odgovara na e-mail,kao da živimo u vrijeme dok se pošta slala konjima,pa ću skratiti Max koliko mogu..", stoji u uvodu (bez naših gramatičkih intervencija). Zatim je u sličnom (ne)pravopisnom tonu prepričao svoje iskustvo. 

Bilo je tu i komentara poput "stranicu sam hvala bogu ugasio" te "vodio sam godinama stranicu na Facebooku iz svog gušta prema prometalima i smetalima". "Završio sam tečaj za program Unity 3D bilo je i nešto C++ programiranja mada me to ku*** ne zanima", stvarna je rečenica iz prijave ovog osebujnog kandidata. 

"Znam radit u Photoshop u stavit tuđu sliku na tuđe tijelo i ostale gluposti..znam ponešto i što se tiče audio produkcije,..eto, toliko što mogu vezano za posao što tražite, ostalo ak želite znati, morat ćete platiti", zaključio je.

Biste li ga vi zvali na razgovor?

Poslodavac je objavio screenshot prijave, sakrivši identitet osobe te zaključio da "ovo mora ostati u arhivi".

"Trenutno imamo aktivan natječaj za Content & Social Media kreatora, a proteklih nekoliko godina imali smo zaista niz natječaja i svakakvih atrakcija ali ovo je LEVEL UP! Žao mi je vidjeti da generalno dolazi do velikog srozavanja ikakve kreativnosti, pismenosti i želje da se netko zaposli. Nije ovo izdvojeni primjer ima ih podosta samo je ovaj za zapitati se a onda nasmijati. Od svih primljenih prijava rijetke su one pismene, kreativne, pristojne i postaje preteško pronaći kvalitetnu osobu za rad. Čini mi se da mladi očito od silnih pametnih telefona i aplikacija postaju totalni dummy idioti! Tužno...", poručio je hrvatski poslodavac na LinkedInu.

U komentarima se razvila rasprava oko toga treba li kandidata pozvati na sljedeći krug. "Barem je iskren, ja bi ga zvala", "Među ovakvima smo znali naći dijamante", pisali su neki recruiteri i zaključivali: "Mi smo sad oni koji traže tako da moramo biti i mi kreativni."

Ipak, bilo je i onih koje je ova prijava šokirala. "Baš kada čovjek pomisli da je već sve proživio, pojavi se nešto novo", "Ja sam iskreno šokirana komentarima koji ovo odobravaju i pohvaljuju", pisali su oni.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.